Avrupa Birliği üyelik koşullarına uyum: Türkiye örneği
European Union membership compliance requirements: Turkey example
  1. Tez No: 619964
  2. Yazar: ŞENOL METE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADİL OĞUZHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Avrupa Birliği, Avrupa Birliği ile Uyum, Avrupa Birliği Üyelik Koşulları, Turkey, the European Union, Alignment With The European Union, European Union Membership Requirments
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Avrupa Birliği'ne üyelik süreci, Türkiye'deki siyasi, akademik ve basın gündeminin en başat konularından biri olagelmiştir. Türkiye'nin adaylığı ile ilgili yapılan tartışmalar, anlaşılması güç ve karmaşık olan sürecin bilinmesi gerekmektedir. Bu aşamada bu araştırma Avrupa Birliği üyelik koşullarında uyumda ülkelerin yapması gerekenleri ortaya koymak amacıyla Türkiye örneği ifade edilerek hazırlanmıştır. Araştırmada literatür taraması kullanılarak bilgiler elde edilmiştir. Öncelikle Avrupa Birliği kuruluş süreci ve yapısı ifade edilmiştir. Çalışmanın devamında Türkiye tarafından Avrupa Birliği'ne üyelik için tarihsel kronolojide yapılanlar ifade edilmiştir. Son olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için eleştirilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
European Union accession process, political in Turkey, one of the most dominant agenda has been the subject of academic and press. the debate about Turkey's candidacy are to be understood is necessary to know the process difficult and complicated. At this stage, they need to do research to reveal the harmony of the country in terms of membership in the European Union was prepared by expressing an example of Turkey. In the research, information was obtained using the literature review. Firstly, the process and structure of the European Union was expressed. Those made by Turkey in the historical chronology of the study continued for membership of the European Union expressed. Finally, it is given criticism for Turkey's membership of the European Union.