Başlangıçtan Emevîler Dönemine kadar Benî Süleym kabilesi
Benu Suleym from begining to Umayyad period
- Tez No: 620074
- Danışmanlar: PROF. DR. ADEM APAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Benî Süleym, Kabile, Emeviler dönemi, Hicaz, Benu Suleym, Tribe, Umeyyed Period, Hijaz
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 160
Özet
“Başlangıçtan Emevî Dönemine Kadar Benî Süleym Kabilesi”adlı çalışmamızda Benî Süleym kabilesinin belirlenen dönem içinde öncelikle kabilenin soyu, alt kolları, kabilenin yönetimi ve yaşadığı coğrafya üzerine durulmuştur. Ayrıca kabilenin sosyal ve dinî hayatı hakkında bilgi verilmiştir. Sosyal ilişkiler başlığı altında kabilenin diğer Arap kabileleri ile olan ilişkilerinden söz edilerek, Kureyş kabilesi ile ilişkilerinin üzerine durulmuştur. Ayrıca kabilenin İslam'dan önceki inancından da bahsedilmiştir. İslam dininin ortaya çıktığı sırada kabilenin bu dine karşı sergilediği tutum, kabilenin İslamlaşma surecisinden ve İslam'daki rolleri ile ilgili bilgi verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study entitled“Benu Suleym From Beginning to Umayyad Period”it will focus the period of Benu Suleym tribe on their lineage system, sub-tribes, and the tribe's management and geography place. In addition, will give an information about tribe's social and religious life. Under the title of the social relations will be mention tribe's relation with other Arab tribes. The relationship with Quraysh tribe will be emphasized. The study also introduces the tribe's belief before the Islam and the reaction of the tribe towards the period of rise of Islam, study will give an information about the role of the tribe in the process of Islamization and Islam.