Reading the mausoleum of Augustus in Rome
Augustus'un Roma'daki anıt mezarının bir okuması
  1. Tez No: 620160
  2. Yazar: MERAL ÖZDENGİZ BAŞAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SUNA GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Sanat Tarihi, Architecture, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Augustus, Mozole, Augustus Dönemi Roma'sı, Mezar Mimarisi, Anıt, Augustus, Mausoleum, Augustan Rome, Funerary Architecture, Monument
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 212
Özet
Bu tez, ilk Roma İmparatoru Augustus'un Roma'daki Mozolesi'ne odaklanmıştır. Tez, Mozole'yi zengin sembolik anlam ve işlevler taşıyan bir Roma anıtı olarak inceler. Cumhuriyet'ten İmparatorluk'a geçiş döneminde inşa edilmiş olan Mozole'nin sembolik anlam ve işlevleri zaman içinde dönüşmüş ve genişlemiştir. Tez, Mozole'nin sembolik anlam ve işlevlerinin oluşumu, dönşümü ve genişlemesini Augustus döneminde Roma Cumhuriyeti'nin İmparatorluk'a dönüşüm sürecine paralel olarak inceler ve ortaya serer.
Özet (Çeviri)
This thesis focuses on the Mausoleum of the first Roman Emperor Augustus in Rome. It studies the Mausoleum as a Roman monument highly laden with symbolic meanings and functions. Built at the age of transition from Republic to Empire, the symbolic meanings and functions of the Mausoleum evolved and expanded within time. The thesis exposes and highlights the formation, evolution and expansion of the symbolic meanings and functions of the Mausoleum in parallel to the transformation of the Roman Republic to the Empire during the Augustan period.