Hasan Aycın'ın çocuk kitaplarında eğitsel değerler
Educational values in children books of Hasan Aycın
  1. Tez No: 620299
  2. Yazar: MEHMET ERDEM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET HİLMİ UÇAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuk edebiyatı, masal, değer, değerler eğitimi, Hasan Aycın, Children's literature, tale, value, values education, Hasan Aycın
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Günümüzde“Değerler Eğitimi”kavramı üzerinde sıkça durulmakta, değerlerimizin çocuklara aktarılabilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Değerler eğitiminde faydalanılabilecek nitelikli eserlere duyulan ihtiyaç da artmaktadır. Bu açıdan bakıldığında çocuk gelişimi için önemli iki tür olan masal ve çizgiyle eserler ortaya koymuş olan Hasan Aycın önemli bir sanatçıdır. Bu çalışmada, Hasan Aycın'ın yazar ve çizer olarak ortaya koyduğu roman ve masalları eğitsel açısından incelenmiştir. Çalışmada kaynak tarama metodu kullanılmıştır. Çözümlemeler sonucunda eserlerin çocuk edebiyatındaki yeri belirlenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays the concept of“Values Education”is considered too much and there are lots of studies about transfer of values to children. Therefore, necessity of qualified sources about values education is increased. When it's looked from this point of view Hasan Aycın, who has some works with tales and illustrations that are two important type, is an important author and illustrator for child development. In this work, Hasan Aycın's (as an author and illustrator) novels and tales are researched in terms of educational values. In this research, the method of literature review is used. At the end of essay, the place of these works are specified in the children's literature.