İcra ve İflas Hukukunda tebligat
Notification in Execution and Bankruptcy Law
  1. Tez No: 620306
  2. Yazar: AYDIN GÜZEL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EMEL HANAĞASI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İcra, Tebligat, İcra ve İflas Hukuku, Tebligat Kanunu, Execution, Notification, Execution And Bankruptcy Law, Notification Law
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 212
Özet
Yapılan bir işlemin ilgilisine bildirilmesi ve bu bildirilmenin belgelendirilmesi işlemi olan tebligat hukuk düzeni açısından vazgeçilmez bir unsur olduğu gibi İcra ve İflas Hukuku açısından da önemi büyüktür. Hukukumuzda tebligatların büyük bir çoğunluğu 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre düzenlenmekte ve bu kanun hükümlerine göre muhataba tebliğ edilmektedir. İcra ve İflas Kanununun 21. maddesinde icra dairelerince yapılacak olan tebligatlarda, İcra ve İflâs Kanunu'nun 57. maddesinde icraya ilişkin tebligatlarda Tebligat Kanunu hükümlerinin uygulanacağı açıkça ifade edilmiştir. Çalışmamızda icra ve iflâs dairelerince yapılacak olan tebligatların Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ edilmesine ilişkin hususlar mevzuat, doktrin ve yargı kararları ışığında değerlendirilmeye çalışılmış, tebligat sürecinde yaşanan sorunlara ve doktrinde yapılan tartışmalara değinilmiş ve çözüm bulunmaya çabalanmıştır.
Özet (Çeviri)
Notification, serving notice of a transaction on someone concerned and documenting this notice, is not only an indispensable element in terms of legal order but is also of great importance in terms of Execution and Bankruptcy Law. The majority of the written notifications in our law are regulated in accordance with the provisions of the Notification Law No. 7201 and notified to the addressee in accordance with the provisions of this law. It is clearly stated in the Execution and Bankruptcy Law that the provisions of the Notification Law will be applied in the notifications to be made by the enforcement offices (Article 21) and execution notifications (Article 57). In our study, the issues related to serving notices to be made by the enforcement and bankruptcy departments in accordance with the provisions of Notification Law were discussed in the light of legislation, doctrine and judicial decisions; also the problems experienced during the notification process and the debates made in the doctrine were evaluated and efforts were made to find a solution.