Dorylaion, Midaion ve Nakoleia sikkeleri
Coins of Dorylaion, Midaion and Nakoleia
  1. Tez No: 622078
  2. Yazar: ECE TARAKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET TOLGA TEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arkeoloji, Archeology
  6. Anahtar Kelimeler: Phrygia, Epiktetos, Sikke, Phrygia, Epiktetos, Coin
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arkeoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 256
Özet
Bu yüksek lisans tezinde, Phrygia Epiktetos bölgesi kentlerinden olan Dorylaion, Midaion ve Nakoleia kentlerine ait sikkeler incelenmiştir. Söz konusu kentlere ait sikke basımları; antik kaynaklar, yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış sikke katalogları ve modern kaynaklardan elde edilen verilerle değerlendirilmiştir. Bu bilgiler ışığında, Dorylaion, Midaion ve Nakoleia kentlerine ait sikkeler ekonomik, politik ve dinsel açıdan değerlendirilerek hem kent özelinde hem de Phrygia Epiktetos bölgesi genelinde sikke basımına ilişkin saptamalar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this master thesis, the coinage of the cities of the Phrygia Epiktetos that Dorylaion, Midaion and Nakoleia were studied. The coinage of this Cities were evaluated from Ancient sources, coin catalogues and modern sources. In the light of this datas; not only the Coins of Dorylaion, Midaion and Nakoleia, evaluated in terms of economical, political, religious but also determined about the coinage throughout Phrygia Epiktetos.