Love of land in Willa Cather's 'O pioneers!' and the characters' attitudes towards it
Willa Cather'ın 'O pioneers!' romanında toprak sevgisi
- Tez No: 623287
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BETÜRE MEMMEDOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Willa Cather, O Pioneers, Batı Genişlemesi, Toprak Sevgisi, Willa Cather, O Pioneers, Westward Expansion, Love of Land
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZET Willa Cather (1873 - 1943) Amerikan bir roman ve kısa hikâye yazarı, gazeteci ve şairdir. Yirminci yüzyıldaki en meşhur Amerikan kadın yazarıdır. Hayatını ve kırlarda geçen çocukluk anılarını arka plan alarak, romanlarında Amerika Batı'sının eski öncülerinin hayatlarına yoğunlaşmıştır. O Pioneers! o zamanın Amerika'sının boş alanlarındaki sınırları, Batı Genişlemesini, öncüleri ve bakir toprakların fethini konu alan en bilinen ve en başarılı eserlerinden biridir. Bu eserde ve birçok eserde Willa Cather kadın öncülerini anmayı ve Amerikan sınırlarındaki fedakârlıklarını göstermeyi niyet etmiştir. Bunu niyet ederken erkekler tarafından yazılmış diğer sınırcı edebi eserlerindeki kadınları kendi hakları için mücadele eden insanlardan ziyade yumuşak başlı yaratıklar olarak göstermişlerdir. Gerçekte Willa Cather'in eserlerindeki kadınlar toprağa içten bir güçle bağlıdırlar ve kendilerini çevre sorumluluğunu üstlenerek gerçekleştirmektedirler. Öncü bir karakter olan Alexandra Bergson, toprakla bağlantılı olarak Willa Cather'ın andığı en eski kadın öncülerinden bir tanesidir. Yazar, kadın öncülere yeni bir imaj kazandırabilmeyi ve kendilerinden çalınan haklarını geri vermeyi hedeflemektedir. Willa Cather O Pioneers! romanında yirminci yüzyılın başında kadınlara konulan geleneksel engelleri yıkmaktadır. Mevcut tez, bu romandaki toprak sevgisini karakterler, özellikle başkahraman olan Alexandra Bergson üzerinden göstermeyi ve hedeflemektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Willa Cather (1873 - 1943) is an American novelist, short story writer, journalist and poet. She is the most famous American woman writer during the 20th century. Using her life and prairie childhood memories as a background, she wrote many novels that concentrate on the lives of the old pioneers of the American West. O Pioneers! is one of her well known and successful novels dealing with the frontier, West Expansion and pioneering and conquering the virgin land of that empty space of America at that time. Willa Cather intended in this work as well as in other works to celebrate the women pioneers and to show their roles and sacrifices in the American frontier, knowing that the depiction of women in other frontier literary works written by men had many limitations in that they were shown as docile creatures rather than struggling for their rights. Actually, the women in Cather's writings have an inner strength and are connected with land and realize themselves by taking charge of the environment. Alexandra Bergson, a leading character, is one of those old women pioneers to be celebrated by Willa Cather in relation to land. The writer tries to change and give a new image for those female pioneers and tries to give them their stolen rights back. Willa Cather, in her novel O Pioneers! breaks the traditional barriers set for women at the beginning of the twentieth century. This thesis is engaged in illustrating love of land in O Pioneers! and the characters', focusing mainly on the heroine and central character Alexandra Bergson's attitude towards land.