Sosyal bilgiler öğretmenlerinin EBA (Eğitim Bilişim Ağı)'ya yönelik görüşlerinin değerlendirilmesi
Evaluotion of social studies teachers' options about EIN (Educational Information Network)
- Tez No: 624220
- Danışmanlar: PROF. DR. KENAN ARIBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: EBA, Fatih Projesi, Sosyal Bilgiler, EBA, Fatih Project, Social Studies
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Aksaray Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu tez çalışmasının amacı sosyal bilgiler öğretmenlerinin fatih projesi kapsamında oluşturulan EBA( Eğitim Bilişim Ağı) hakkındaki bilgi düzeylerini ve kulanım durumlarını öğrenmek için hazırlanmıştır. Çalışma 2018- 2019 Eğitim Öğretim döneminde sosyal medya üzerinden paylaşılan online anket yoluyla yapılmış ve araştırmaya 254 sosyal bilgiler öğretmeni katılmıştır. Çalışma kapsamında kullanılan veri toplama aracı Tutar (2015) tarafından geliştirilmiş olup araştırmada kullanılması için gerekli izinler alınmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler SPSS programı ile analiz edilmiştir. Veriler analiz edilirken betimsel ve ilişkisel tarama yöntemleri kullanılmış olup araştırmaya ilişkin sonuçlara bulgular ve yorumlar kısmında yer verilmiştir. Araştırma sonunda sosyal bilgiler öğretmenlerinin EBA'dan yeterli düzeyde faydalanmadıkları ve EBA'nın sadece belli bölümlerini kullandıkları sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to learn the social studies teachers' level of knowledge about EIN (Educational İnformation Network) that was constituded within the scope of the Fatih Project and their usage situations. This study was conducted through an online guestionnaire shared on social media during the 2018-2019 academic year and 254 social studies teachers participated in this study. The data collection tool used in the scope of this study was developed by Tutar (2015) and necessary permissions were optained for use in the research. The data obtained from the research have been analyzed with the SPSS password. Desctiptive and Relational scanning methods were used to analyze the data and the resuts of the research ara presented in the findings and in the comments section. At the and of the reserach it was concluded that social studies teachers did not benefit from EIN suffıciently and they used only certain parts of EIN.