Human conflict in Harold Pinter's A Night Out, The Homecoming and Old Times
Harold Pinter'in Dışarıda Bir Gece, Eve Dönüş ve Eski Zamanlar adlı oyunlarındaki insan çatışması
- Tez No: 62801
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÜNAL NORMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Pinter, Çatışma, Ruhsal, Kişilerarası IV, Pinter, Conflict, Inner, Interpersonal in
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
öz HAROLD PINTER'IN DIŞARIDA BİR GECE, EVEDÖNÜŞVE ESKİ ZAMANLAR ADLI OYUNLARINDAKİ İNSAN ÇATIŞMASI Menküer, Bürin Yüksek Lisans, İngiliz Dili Eğitimi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ünal Norman Ocak 1997, 89 sayfa Bu çalışmadaki amaç Harold Pinter'm Dışarıda Bir Gece, Eve Dönüş ve Eski Zamanlar oyunlarında insan çatışmasının varlığına ve önemine ruhsal ve kişiler arası çatışmalar başlıkları altında ışık tutmaktır. İlk bölüm Pinter ve eserleri hakkında öz bilgi vermektedir. Daha sonraki bölümler ise ruhsal ve kişiler arası çatışmaların tanımlarıyla sekiz karakterin çatışma açısından incelenmesine adanmıştır. Son olarak, çatışmanın insan ilişkilerinde nasıl bir başarısızlığa, kişilik arayışı içinde olan bir insanın hayalında nasıl parçalanmalara yol açtığı ve Pinter'ın gerçekçiliğine nasıl katkıda bulunduğu sonucu çıkartılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT HUMAN CONFLICT IN HAROLD PINTER'S A NIGHT OUT, THE HOMECOMING and OLD TIMES Menküer, Bürin M.A., Department of English Language Teaching Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ünal Norman January 1997, 89 pages The aim of this study is to highlight the existence and importance of human conflict in Harold Pinter's A Night Out, The Homecoming, and Old Times under the titles of inner and interpersonal conflicts. The first chapter will give a brief background information about Pinter and his works, and the aim of the study will be explained in the same chapter. The following chapters are devoted to the brief definitions of inner and interpersonal conflicts with an analysis of eight characters in terms of conflict. Finally, how conflict leads to failure in relationships and disintegration in a person's life who is in search of an identity, and how conflict contributes to Pinter's realism will be resolved.