A framework for quest generation based on NPC motivations
Serüven üretimi için oyuncu olmayan karakter motivasyonuna dayalı bir sistem
- Tez No: 629536
- Danışmanlar: DR. SERCAN SENGUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Prosedürel İçerik Üretimi, Serüvenler, Oyuncu Olmayan Karakter, Yapay Zeka Tabanlı Sanat ve Eğlence, Procedural Content Generation, Quests, Non Player Character, AI-Based Art and Entertainment
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 47
Özet
Sistemde oyunlar için, ortamdan ve evrenden bağımsız olarak serüvenler üretilmektedir. Ortam ve kurgu dünyanın o anki durumu girdi olarak alınır, daha sonra serüvenler, bu kurgu dünyanın kuralları ve kısıtları baz alınarak üretilir. Çıktı serüven adımlarıdır ve serüven adımları planlama yaklaşımı kullanılarak yazılmıştır. Sistemin asıl amacı, gerektiğinde üretilebilen serüvenler oluşturmaktır, özellikle de oyuncular yapay zeka birimleriyle, bir başka deyişle oyuncu olmayan karakter ile, etkileşime geçmesi sonucu oluşturulmaktadır. İnandırıcılık ve eğlence faktörlerini arttırmak için oyuncu olmayan karakterlerin motivasyonları kullanılmıştır. Oyuncu olmayan karakterler, bu sistemi kullanarak, kendi amaçlarına göre serüvenler üretmektedir. Son olarak da, serüven tamamlanmış gibi kurgu dünyanın durumu güncellenir. Hesaplama süreleri kısa olduğu için, sistem prosedürel olarak serüven üretiminde kullanılabilir. Bir başka kullanım alanı da, toplu bir şekilde tüm serüvenler üretilir ve insanın elinden çıkmış gibi oyuna eklenir. Sistemin performansını ölçmek için bir adet rol yapma oyunu seçilerek, onun insan eliyle yazılmış serüvenleri ile kıyaslanmıştır. Bu oyun The Elder Scroll V: Skyrim'dir.
Özet (Çeviri)
The Framework presented in this thesis is aimed at generating quests for games, independent of setting or universe. It takes the setting and the world's state as the input, then generates quests according to world's rules and constraints, and the output is quest steps. It uses a planning approach to write quest steps. Main purpose of the framework is to generate quests when it is needed, particularly when a player interacts with an AI agent, which can be called by an NPC. For the sake of enjoyment and believability, it uses NPC motivations. NPCs give quests in accordance with their goals by using the quest generator. Finally, it manipulates the world's state as the quest is implemented. Since the calculation time is short, it is acceptable for generating procedural quests. Another utilization of this framework is generating a bulk of quests at once, then implement them to the game as if they were written by humans. For measuring the performance, the outputs are compared against human generated quests by choosing a role playing game: The Elder Scrolls V: Skyrim.