Bankacılıkta likidite riski ve likidite tamponunun uygulanabilirliği
Liquidity risk and adaptedness of liquidity buffer in banking
  1. Tez No: 629543
  2. Yazar: GÖZDE GÖKSU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEFER ŞENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Banka, Risk, Likidite Riski, Sermaye Yeterliliği, Likidite Tamponu, Bank, Risk, Liquidity Risk, Capital Requirements, Liquidity Buffer
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bankaların faaliyetleri ile birlikte karşılaştıkları çeşitli riskler olmaktadır. Bu riskler kredi riski, piyasa riski ve operasyonel risk olarak özetlenebilmektedir. Piyasa riski başlığı altında likidite riski de vardır. Bu çalışmada araştırma konusu olan bankacılıkta likidite riski ve likidite tamponunun uygulanabilirliği araştırılmaktadır. Araştırılan kavramlara açıklık getirilecek olursa likidite riski bir bankanın kısa vadeli yükümlülüklerini karşılaması sırasında kaynak yaratma sıkıntısı yaşamasıdır. Bir likidite tamponu da bankaların sermaye yeterliliklerini sağlamak (güçlendirmek) amacıyla bankacılık alanında düzenleyici ve denetleyici kurumlarca alınan önlemler çerçevesinde değerlendirilmesi gereken, bankaların yapmaları gereken (zorunlu) sermaye tahkimatları (güçlendirmeleri) olarak tarif edilebilmektedir.
Özet (Çeviri)
Along with their banking activities the banks face with various risks. These risks can be summarized as credit risk, market risk and operational risk. Under the heading of market risk there is liquidity risk too. In this study being the research subject of it liquidity risk and adaptedness of liquidity buffer in banking is investigated. When the investigated concepts require to be clarified then liquidity risk is while a bank fulfilling its short term obligations living funding trouble. On the other hand a liquidity buffer can be described as reinforcing the capital of banks by themselves as wanted from them to be made (as an obligation) that should be evaluated within the frame of measures which taken by regulatory and supervisory authorities in banking field with the aim of providing capital adequacy of the banks.