Training and development activites of humain resources department: A study of Galaxy ITF Company
İnsan kaynakları anabilim dalı eğitim ve geliştirme çalışmaları: Galaxy ITF Şirketi çalışması
- Tez No: 629744
- Danışmanlar: Prof. Dr. ÖZGÜR ÇENGEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Eğitim ve geliştirme, Çalışan performansı, GITF eğitimi, Training and development, Employee performance, GITF training
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Eğitim ve gelişim, kapsamlı bir şekilde incelenen bir insan kaynakları yönetimi uygulamasıdır. Bu uygulamalar, performans üzerinde etkili bir iyileşme sağlamak için çalışanlar için geçerlidir. Bu uygulamalar ABD'de gerçekleştirildi, ancak şimdi neredeyse dünyanın geri kalanında uygulanmaktadır. Araştırma, GITF şirketinin eğitim ve gelişim sürecini inceledi. GITF eğitim süreci koçluk, grup çalışması ve konferanstır. Analiz bize GITF'deki eğitim sürecinin çok temel olduğunu ancak yeterince yeterli olduğunu gösterdi. Çalışanlar tabakalandırıldı ancak modası geçmiş olarak cevap verdiler. Veri toplama anketi açık uçlu soru ile diğer kaynağın GITF gözlemiydi. Ana veri kaynağı birincil veri ve ikincil veriydi, ikincil veri ise GITF tarafından sağlanan bilgi ve belgeyi içeriyordu. Diğer faktör bu araştırmada açık uçlu soru ve literatür taramasından gösterilmiştir. Bu çalışmada bahsedilen bu faktörler, çalışan performansı ile şirket verimliliğinde büyük farklar yaratabilir. Sonuç olarak, GITF şirketine eğitim ve geliştirmeye daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini öneriyorum.
Özet (Çeviri)
Training and development is a human resources management practice which is extensively studied. These practices apply on employees in order to bring efficient improvement on performance. These practices were conducted in USA but now it is almost applied in the rest of the world. The research studied the training and development process of GITF Company. The GITF training process is coaching, group work and conference. The analysis showed us that the training process at GITF is very basic but sufficient enough. The employees were stratified but they responded it outdated. Data collection was through questionnaire open ended question the other source was observation at GITF. The main source of data was primary data & secondary data the secondary data include the information & document provided by GITF. The other factor was shown from open ended question and literature review in this research. These factors which are mentioned in this work might bring big difference in the performance of employee and company productivity. To conclude I would suggest the GITF company that they should invest more in training and development.