The effects of data breach: Loss of brand reputation and financial penalties
Veri ihlalinin etkileri: Marka itibarının kaybı ve mali yaptırımlar
  1. Tez No: 630381
  2. Yazar: ŞEREF CAN ÖZKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Veri ihlali, Marka İtibar Kaybı, Mali Yaptırımlar, Kişisel Veri, Data Breach, Loss of Brand Reputation, Financial Penalties, Personal Data
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bilgi teknolojilerinin hızlı gelişimi ve hayatın önemli bir parçası haline gelmesi nedeniyle sosyal ve profesyonel yaşam dijitalleşmektedir. Dijitalleşme sürecinin bir sonucu olarak, bireyler ve tüzel kişiler çevrimiçi olma kavramına bağlanmakta ve profesyonel ve sosyal ihtiyaçlarını dijital platformlara taşımaktadır. Dijital platformların küresel piyasa haline gelmesiyle birlikte, birçok sektörde sosyal medya, finans, iletişim gibi çalışma alanlarına özgü platformlar ortaya çıkmıştır. Küresel olarak etkin olan bu piyasada gerçekleştirilen her bir faaliyetin siyasi ve ekonomik faydaları bulunmaktadır. Teknoloji bağımlılığı ile birlikte artan dijital faaliyetler ve sanal âlemde depolanan verinin artan hacmi veri ihlalleri ile kişisel veri mahremiyeti konularını gündeme getirmiştir. Veri ihlali alanındaki ulusal ve uluslararası yaptırımların oldukça ağır olduğu bilinmekte, söz konusu yaptırımların kişilerin ve kurumların finansal değerlerini etkilediği görülmektedir. Bu çalışmada, veri ihlallerinin marka itibarının kaybı ve mali yaptırımlar gibi etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Social life and professional life becomes digital since information technologies have developed rapidly and become a constant part of life. As a part of this digitalization process, individuals and organizations are linked to the idea of being online and bringing on digital channels their professional and social needs. As digital channels became global markets, channels arose that are unique to the fields of work of almost every sector (social media, finance, communication, etc.). There are social, political and economic benefits to any operation in this globally competitive market. Increased digital activity with technology addiction and an increase in the volume of data collected in the virtual world have posed global concerns related to data leakage and the protection of personal data. It is understood that the national and foreign sanctions in this area are severe, and it is observed that those sanctions affect the individuals and institutions ' respect and financial values. The consequences of data breaches, such as loss of brand credibility, and financial penalties are discussed in this report.