Çoklu platform mobil uygulamalar oluşturmak için uygun yaklaşım seçme analizi
Analysis of choosing the right approach for create cross-platform mobile applications
- Tez No: 632175
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET SERTBAŞ, DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLSÜM ZEYNEP GÜRKAŞ AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Mobil uygulama geliştirme, çoklu platform, native, web, Mobile application development, cross-platform, native, web
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Hızla gelişen teknoloji sayesinde mobil uygulama geliştirme yaklaşımları sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Mobil dünyada birçok akıllı telefon modeli ve bu cihazların üzerinde çalıştığı çeşitli platformlar vardır. Bu şartlar altında üretilen mobil uygulamaların birden fazla platformda çalışma zorunluluğu doğmuştur. Bu çalışmada, öncelikle mobil cihazlara ait platformlar hakkında bilgi verilerek çoklu platform geliştirme araçları detaylandırılmıştır. Sonrasında, mobil uygulama geliştirirken gereken ihtiyaçlar bir matriste toplanmış bu ihtiyaçlara ağırlık katsayıları verilmiştir. Oluşturulan matriste ağırlıklı ortalama yöntemiyle, geliştirilecek uygulamaya ait bir skor üretilerek geliştirme yaklaşımı seçilmiştir.
Özet (Çeviri)
With rapidly evolving technology is increasing day by day the number of mobile application development approach. There are many smartphone models in the mobile world and the various platforms on which these devices work. Mobile applications produced under these conditions have to work on more than one platform. In this study, it was firstly provided information about the platforms of mobile devices and cross-platform development tools were detailed. Then, when developing mobile applications, the requirements are gathered in a matrix and weight parameters are given. The weighted average method was used to create a score for the application to be developed and the development approach was chosen.