Investigation of different methods for load sharing and power management in a hybrid micro-grid
Hibrit mikro gridde yük paylaşımı ve güç yönetimi için farklı yöntemlerin incelenmesi
  1. Tez No: 632959
  2. Yazar: HASIBULLAH SHAMS
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mikro şebeke, merkezi olmayan güç yönetimi, hibrit PV pil üniteleri, hibrit tek / üç fazlı mikro şebeke, PV güç azaltımı, SoC, Microgrid, decentralized power management, hybrid PV battery units, hybrid single/three-phase microgrid, PV power curtailment, SoC
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZET Şebeke, bir dizi dağıtılmış üretim ünitesi, enerji depolama kaynakları, iletişim bağlantıları ve yerel yüklerden oluşur ve şebekeye bağlı ve şebekeden ayrı olarak iki modda çalışabilir. Ayrı bir modda Mikro Şebeke üniteleri arasındaki güç yönetimi ve yük paylaşımı hem merkezi hem de merkezi olmayan olabilir. Merkezi olmayan bir şekilde, yerel ölçümler ve hızlı iletişim bağlantısının ve güvenilirliğinin olmaması nedeniyle merkezi olmayan yöntemle tercih edilir. Bu tezde, Microgrid bir güneş türü ve (ayrı inverter) veya PV / batarya ile bir kombinasyon halinde, bağımsız bir şekilde bağlanabilir olduğu düşünülmektedir bataryanın bir türden bir saklama kaynağı dağıtılmış üretim birimlerinin oluşturduğu (ortak bir inverter tarafından ). Bu tezin amacı, çeşitli bağımsız güneş üniteleri, bağımsız batarya ve güneş / batarya kombinasyonundan oluşan ağ mikro şebekeleri için yeni bir merkezi olmayan güç yönetimi ve dağıtım yöntemi sağlamaktır. Önerilen yöntemde, her bir şebeke ünitesinin çalışması altı duruma bölünür ve farklı koşullara bağlı olarak, her birim bu durumlardan birinde çalışır. Güneş pillerinin, akünün ve evirici ünitesinin kontrolü performans durumuna göre değişir. Bu yöntemde, değişiklik koşullarının sadece yerel ölçümleri incelenir. Pil şarj oranlarının otomatik olarak dengelenmesi ve pilleri beslemek ve şarj etmek için güneş enerjisi dizisi kapasitesinin optimum kullanımı bu yöntemin en önemli özelliklerinden biridir. Bu yöntem ilk olarak tek fazlı bir şebeke için araştırılır ve daha sonra tek fazlı ünitelerin üç fazlı bir şebekenin farklı fazlarına bağlandığı tek fazlı / üç fazlı karışık ızgaralı şebekeye genelleştirilir. Fazdan başka bir faza güç iletimi ve bir fazın başka bir bulanıktan şarj veya şarj gücü sağlanması, bu yöntemin tek fazlı / üç fazlı kombinasyon modunda bir özelliğidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A grid consists of a set of distributed generation units, energy storage resources, communication links and local loads, and can operate in two modes connected to the grid and separate from the grid. Power management and load sharing between grid units in a separate mode can be both centralized or decentralized. In a decentralized way, with the decentralized method is preferable due to local measurements, and the lack of a fast communication link and reliability. In this thesis, a microgrid consisting of distributed generation units of a solar-type and a storage source of a kind of battery is considered that can be connected independently (by separate inverters) or in combination with PV / battery (by a common inverter) to the grid. The purpose of this thesis is to provide a power management method and a decentralized load distribution for offshore grids, consisting of a variety of independent solar panels, independent batteries, and solar / battery combinations. In the proposed method, the operation of each grid unit is divided into six states and, depending on the different conditions, each unit operates in one of these situations. The control of the solar cells, the battery and the inverter unit vary according to the performance status. In this method, only the local measurements of the conditions of the change are examined. The automatic balancing of battery charge rates and the optimal use of solar array capacity to supply power and charge the batteries is one of the most important features of this method. This method is firstly investigated for a single-phase grid, and then generalized to a single-phase / three-phase mixed-grid grid in which single-phase units are connected to different phases of a three-phase grid. Power transmission from phase to another phase and supplying the charge or charge power of a phase from another fuzzy is a feature of this method in single-phase / three-phase combination mode.