Wi-fi based indoor environment mobile position tracking
Wi-fi'ye dayali kapali ortam içerisinde hareketli konumu takip etme
- Tez No: 634621
- Danışmanlar: PROF. DR. SARP ERTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Alınan Sinyalin Gücü Göstergesi, Doğrulama Algoritma Metodu Kalman Filtresi, Parmak İzi metodu, Partikül Fitresi, Received Signal Strength Indicator, Validation Algorithm Method, Kalman Filter, Fingerprinting Method, Particle Filter
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu tez kapalı çevre ortam içinde navigasyonu geliştirmeyi hedeflemektedir. GPS'teki gibi, sadece alınan sinyalın gücü göstergesine itimat etmek kapul edilir doğruluğu veremez, çünkü radyo sinyalinin yolunu kesen engellerden dolayı oluşulan çok yollu propagasiyon radyo sinyalin gücünün birden fazla ölçüme oynamasına sebep olmaktadır. Parmak izi metodu, radyo sinyalin propagasiyon tarzına bakmadan Wi-Fi'dan alınan sinyalın gücünü daha önce kayıt edilmiş radyo haritası ile karşılaştırarak kapalı çevre ortamına göre iyi sonuçlar vermektedir. Parmak izi metodunda gürültünün doğrulama algoritması mitodu ve kalman filtre ve partikül filtresi gibi bazı filtrenin yardımı ile azaltılması mümkündür. Her filtre farklı kaynaktan elde edilmiş ham bilgileri integre ederek kabul edilir doğruluğu vermekte önemli rol oynamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to develops navigation inside indoor environments. As in GPS, only depending on the received signal strength, cannot give accepted accuracy because of the radio signal swims between many readings due to multipath signal propagation that happens from the obstacles that cut the way of the signal. The fingerprinting method, without looking at signal propagation modality, only by comparing prerecorded radio map with the emitted signal strength from Wi-Fi access points gives good accuracy. In order, to get more suitable accuracy, the help of the validation algorithm method, Kalman filter, and particle filter is used to purify and integrate inertial sensor information with the output of the fingerprinting method. Each one of those two filters plays an important role in integrating more than one source of raw data, calculating accepted accuracy, and canceling received signal nose.