الطعن في رسول الله صلى الله عليه وسلم والرد عليه في المنظور القرآني
Hz. Peygamber'e Sallallahu Aleyhi ve Sellem dil uzatmak ve buna Kur'an perspektifinden reddiye - Challenging the Messenger of God, Mohammed (Peace be Upon Him) and responses of these challenges in the perspective of the Holy Quran
  1. Tez No: 637815
  2. Yazar: MAMADOU COULIBALY
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDULSALAM YOUSSEF
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Karalama, Resûl, Kur'ân-ı Kerîm, İlahi vahiy, Ayet, The Challenges, The Responses, The Messenger, The Holy Quran, The Dıvıne Revelatıon
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Mardin Artuklu Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu çalışmamız, Hz. Peygamber (s.a.v)'e dil uzatma, O'nu tenkit etme konularını ve bu tenkitlere karşı Kur'an ışığında verilen cevapları içermektedir. Çalışmamız öncelikle bu müfterilerin Allah Resulüne sarf ettiği kötü sözleri, O'na neler söylediklerini ve bu karalama çeşitleriyle sebeplerini ele almaktadır. Araştırmamız daha sonra Kur'an ayetleriyle deliller göstermenin yanı sıra bu deliller hakkında Mefâtîhu'l-Gayb, İrşâdu Akli's-Selîm, er-Rûhu'l-Me'ânî, Edvâu'l-Beyân, et-Tahrîr ve't-Tenvîr vb. tefsir eserlerindeki müfessirlerin görüşlerini ve ayet tefsirlerini aktararak iddialara cevaplar vermektedir. Bu çalışma neticesinde bizim için ortaya çıkan en önemli sonuçlardan birisi, Allah Resulünün ne hayatı ne de başka bir yönüyle ilgili tenkit edilmesinin ona dil uzatılmasının asla doğru olmayacağı gerçeğidir. Aksine tüm insanlar her türlü işlerinde O'na (s.a.v) tabi olmalıdır, çünkü O'nun (s.a.v) ahlakı en üstün ve en sağlam ahlaktır. O'nun getirdiği din ise hiçbir şeyin fayda sağlamayacağı kıyamet gününe kadar baki kalacaktır.
Özet (Çeviri)
Thıs research based on clarıfyıng the challenges of the challengers agaınst the Messenger of God, peace be upon hım, and the responses on them ın the lıght of the holy Qur'an, the researcher listed the types of challenges agaınst the prophet, and the reasons behınd them. The researcher responded to them through the perspectıve of the holy Qur'an by coming up wıth the verses and ınterpretıng them accordıng to the vıews of theır ınterpreters lıke below: Interpretatıng the keys of the unknown, guıdıng a sound mınd, the spırıt of meanıngs, the lıghts of clarıfıcatıons, lıberatıon, enlıghtenment and other thıngs. The researcher reached to the conclusıon of the ınvalıdıty of these challenges. One of the most ımportant thıngs that ıt became clear to me ıs that ıt ıs not possıble or rıght for anyone to challenge the Messenger of God, peace be upon hım, neıther whıle he was alıve, nor after hıs death, Rather, all people must follow the Prophet, peace be upon hım ın all theır affaırs, because his supreme morals can't be compared to others, and because hıs Sharıa wıll last to the doom's day , where neıther money nor chıldren wıll be helpful.