توجهات التجارة الإلكترونية في اقتصاد المعرفة وأدوات تطبيقها في الاقتصاد الإسلامي(دراسة وصفية تحليلية مقارنة)
BİLGİ EKONOMİSİNDE E-TİCARET EĞİLİMLERİVE İSLAM EKONOMİSİNDE UYGULAMA ARAÇLARI
- Tez No: 640363
- Danışmanlar: DR. MOHAMAD ANAS SARMINI, DR. ASHRAF MOHAMED MOHAMED DAWABA, PROF. DR. HASAN ABOU GHADA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: E-ticaret, bilgi ekonomisi, Amazon ve Alibaba, İslami finans formatları, dijital ek, E-commerce, knowledge economy, Amazon, Alibaba, Islamic finance formats, digital economy
- Yıl: 2019
- Dil: Arapça
- Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Ana Bilim Dalı (disiplinlerarası)
- Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Bilim Dalı
Özet
ÖZET BİLGİ EKONOMİSİNDE E-TİCARET EĞİLİMLERİ VE İSLAM EKONOMİSİNDE UYGULAMA ARAÇLARI MOHAMAD MUSTAFA SAFI ALTURH Yüksek Lisans, İslam İktisadi ve Hukuku Tez Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi. Mohamad Anas SARMINI Eylül -2019, 193 Sayfa Çalışma, e-ticaretin doğasını ve bununla ilgili özellikleri anlamaya odaklanmış, ayrıca elektronik ticaretin alanlarına ve türleri ve zorluklarına odaklanmış, ayrıca İslami şeriat hükümleri uyarınca İslam ekonomisi perspektifinden e-ticaretin konsolidasyonuna odaklanmıştır. Elektronik ticarette İslami ticaret Alan çalışmasında uluslararası pazarlarda elektronik ticaret, ardından Arap pazarları ve ardından Türk pazarları yer aldı. Bu hedeflere ulaşmak için araştırmacı, konuyla ilgili önceki çalışmaların değerlendirmesinin yanı sıra, çalışma konusuyla ilgili teorik çalışmanın literatürünü gözden geçirmiştir. Çalışmada, e-ticaretin büyüme hızı ile ülkenin kalkınma oranı arasında pozitif bir etkiye sahip olduğu, ayrıca elektronik ticaretin büyüme endeksi ile ülkelerin altyapı, teknik ve elektronik altyapı alanındaki büyüme oranları arasında güçlü bir ilişki olduğunu, iletişim. Devletlerin elindeki en büyük değişimin sorumluluğunu üstlenerek, tesislerin sağlanması, mevzuatın geliştirilmesi ve insan kadrolarının hazırlanması, yasal ve yasal bir yapının oluşturulması ve bu alanda teknolojinin teşvik edilmesi yoluyla, Türkiye'nin tecrübesinden ve BAE ve Suudi Arabistan'ın tecrübesinden yararlanabilir ve ders çıkartabiliriz. Bölgedeki ülkelere. Araştırmacı, İslam ekonomisi, özellikle e-ticaret ve sanal para birimleri, e-ödeme, İslam hukuku hükümlerine uygun olarak e-ödeme gibi hizmetler ve çağdaş İslami finansal enstrümanların imalatında özenle ve kalıcı olarak çalışmayı, İslam ekonomisi ile ilgili çağdaş konulara dikkat etmeyi önermektedir. Rabbinin hukuku, İslami finansal mimariye göre ticari gerçeklik ve sabitlere uymakta, milletin yararına, refah ve refah için gayret ve çaba göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TRENDS IN E-COMMERCE IN THE KNOWLEDGE ECONOMY AND TOOLS APPLIED IN THE ISLAMIC ECONOMY COMPARATIVE ANALYTICAL AND DESCRIPTIVE STUDY MOHAMAD MUSTAFA SAFI ALTURH Master, Islamic Economics and Law Thesis Advisor: Asst. Dr. Mohamad Anas SARMINI September -2019, 193 Pages The study focused on understanding the nature of e-commerce and its related characteristics. It also focused on the fields of electronic commerce and its types and challenges. The study also focused on the consolidation of e-commerce from the perspective of the Islamic economy in accordance with the provisions of Islamic Sharia. Islamic commerce in electronic commerce. The field study included electronic commerce on international markets, followed by Arab markets, followed by Turkish markets. To achieve these objectives, the researcher reviewed the literature of the theoretical study related to the subject of the study, in addition to the evaluation of previous studies related to it. The study found that there is a positive impact between the rate of growth of e-commerce and the country's development rate. In addition, there is a strong correlation between the growth index of electronic commerce and the growth rate of the countries in the field of infrastructure, technical and electronic infrastructure, Telecommunications. Which makes the responsibility of the biggest change in the hands of governments, through the provision of facilities, the development of legislation, and the preparation of human cadres, and the establishment of a legislative and legal structure, and technology encourages in this area, and we can benefit and draw lessons from the experience of Turkey and the experience of the UAE and Saudi Arabia, To the countries of the region The researcher recommends the need to pay attention to the contemporary issues related to the Islamic economy, especially e-commerce, and its services such as virtual currencies, e-payment, in accordance with the provisions of Islamic law, and work diligently and permanently on the manufacture of modern Islamic financial instruments, The law of their Lord, according to the Islamic financial architecture commercial reality, and adhere to the constants, and strive and innovation in the benefit of the nation, and the welfare and welfare.