İnternet bankacılığının bireysel müşteri sadakatine etkileri
The effects of internet banking on individual customer loyalty
- Tez No: 644085
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜRMAN TEVFİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnternet Bankacılığı, Müşteri Sadakati, Pazarlama Teknikleri, Banka Tercileri, Internet banking, Customer loyalty, Marketing Techniques, Bank Preferences
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bankacılık sektörü ülkemizde tanzimat dönemi ile birlikte gelişerek yoluna devam etmektedir. Küreselleşmenin etkilerinin aşırı derecede hissedildiği günümüzde, sektörde teknojik gelişme ve yeniliklerin etkin bir şekilde kullanıldığı görülmektedir.İnternet Bankacılığı'da teknolojik gelişmelerin bankacılık sektörüne getirdiği yenilikler arasındaki yerini almıştır. İnternet Bankacılığı'nın bir sonucu olarak müşteri sadakatinin azaldığına dair düşünceler bulunmaktadır. Bu düşüncelerden yola çıkılan tezimizde internet bankacılığı'nın farklı demografik yapı ve faktörler göz önüne alınarak müşteri sadakatine etkileri incelenmiştir. Çalışma kapsamında en az bir bankanın internet bankacılığını kullanan 745 kişi ile anket çalışması yapılmıştır. Bu kişilere yaş , cinsiyet , gelir düzeyi , meslek gibi demografik soruların yanısıra banka tercihlerini etkileyen faktörlere , pazarlama tekniklerinin üzerlerinde yarattığı etkilere ve müşteri sadakat ve güvenlerine yönelik sorular yöneltilerek el edilen cevaplar SPSS ( Sosyal Bilimler İçin İstatislik Programı) de analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The banking sector continues on its way by developing with the Tanzimat period in our country. Today, when the effects of globalization are felt excessively, it is seen that technological developments and innovations are used effectively in the sector. Internet Banking has taken its place among the innovations brought by technological developments to the banking sector. There are opinions that customer loyalty has decreased as a result of Internet Banking. Based on these thoughts, in our thesis, the effects of internet banking on customer loyalty were examined by considering different demographic structures and factors. Within the scope of the study, a survey was conducted with 745 people who use internet banking of at least one bank. In addition to demographic questions such as age, gender, income level, occupation, factors affecting bank preferences, the effects of marketing techniques on them, customer loyalty and trust, the answers obtained were analyzed in SPSS (Statistics Program for Social). Sciences).