Porter's generic strategies within marketing communications context: A research into the usage of generic strategies by private universities in Turkey
Pazarlama iletişimi bağlamında Porter'ın jenerik stratejileri: Türkiye'de özel üniversitelerin jenerik stratejileri kullanımına yönelik bir araştırma - Les strategies generiques de Porter dans le contexte des communications marketing: Une recherche sur l'utilisation des strategies generiques par lesuniversites privees en Turquie
- Tez No: 644856
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GAYE ASLI SANCAR DEMREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama İletişimi, Yükseköğretim, Türk Özel Yükseköğretimi, Jenerik Stratejiler, Marketing Communications, Tertiary Education, Turkish Private Higher Education
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 144
Özet
Rekabetçi küresel toplum pazarlama iletişimini yüksek öğretim de dahil olmak üzere bütün sektörler için karmaşık bir hale getirdi. Bu çerçeve içerisinde, özel yükseköğretim kurumları için diğer sektörlerde faydasını ispatlamış pazarlama iletişimi stratejileri edinmek bir zorunluluk haline geldi. Özellikle yüksek öğretim kurumlarının pazarlama çalışmaları konusuna henüz yeni olduğu Türkiye'de, Porter'ın jenerik stratejileri kullanışlı bir uygulama olarak yer bulabilir; çünkü bu yapı indirgeyici ve kapsayıcı doğasından dolayı sayısız değişik sektörde işlevselliğini ispatlamıştır. Bu araştırmada, Türkiye'deki özel yükseköğretim sektörünün pazarlama iletişimi stratejileri sosyal medyada incelenmiş ve bu stratejilerden ne kadar faydalandıkları bir içerik analiziyle bu mesajların yapısını Porter'ın çerçevesine kategorize ederek araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The global world of competition has made marketing communications challenging for all sectors, higher education no less. Within this context, it has become an obligation for private higher education institutions to adopt marketing communications strategies that have proven useful in other sectors. Especially in Turkey, where higher education institutions are new to marketing endeavors, Porter's generic strategies can rise as an applicable practice, because due to its simplistic and comprehensive nature, it has proven useful in innumerable diverse sectors. In this research, the marketing communications strategies of Turkish private higher education sector have been examined through social media, and how much these strategies are utilized by private higher education institutions have been examined via a content analysis by categorizing the manner of these messages into Porter's framework.