Renewable energy and sustainable development: SWOT analysis of Djibouti
Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir kalkınma: Cibuti SWOT analizi
- Tez No: 647941
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖZLEM YAŞAR UĞURLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: entegrasyon, yenilenebilir enerji, enerji planlaması, ulusal enerji dengesi Enerji, integration, renewable energy, energy planning, national energy balance Energy
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Genel bir bakış açısına göre, fosil yakıtların yakın kıtlığı, küresel ısınmayla mücadele ihtiyacı, çevre bilinci ve son olarak enerji politikasının sürdürülebilir gelişiminin önemi, yenilenebilir enerjileri dünyanın geleceği için stratejik bir mücadelenin merkezine koymuştur. Bu tezin amacı, Cibuti'de daha ucuz elektrik için çözümler bulmak ve yenilenebilir enerjilerin sürdürülebilir gelişimini desteklemek için çözümler önermektir. Bu çözümler ve öneriler özneldir ve niceliksel değildir. Ülkenin mevcut elektrik durumunda büyük ölçüde açık vardır. Nüfusun enerji ihtiyacının% 97'si (% 85'ten fazlası ile çoğunlukla kentsel) petrol ürünleri ithalatı ile karşılanmakta ve Cibuti hanelerinin% 90'ı ev yakıtı olarak gazyağı kullanmaktadır. Elektrik kapsama oranı% 30 aralığında çok küçüktür (Fouad Aye, 2009). Yine de ülkenin yenilenebilir enerjilerde büyük bir potansiyeli var. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için makul bir maliyetle istikrarlı enerji temini gereklidir. Cibuti için uzun vadeli bir enerji stratejisinin uygulanması önemlidir. Bu, Cibuti'de enerji tasarrufunu ve yenilenebilir, verimli ve ekonomik güç sistemlerinin üretimini teşvik edecektir. Ancak yenilenebilir enerjiye erişim ülkenin elektrik sorunlarını çözebilir mi? Ve daha iyi elektrik, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına nasıl katkıda bulunabilir? Enerji alanında cevaplanması gereken ana sorular bunlardır. Bu tezde Swot analizi ile bu sorulara yanıt aranmaktadır.
Özet (Çeviri)
From a general point of view, the imminent scarcity of fossil fuels, the need to fight against global warming, environmental consciousness and lastly importance of sustainable development of energy policy have put renewable energies at the centre of a strategic struggle for the world's future. The objective of this thesis is to find solutions for cheaper electricity and to recommend solutions to support the sustainable development of renewable energies in Djibouti. These solutions and recommendations are subjective and not quantitative. The country's existing electricity position is strongly deficit. 97% of the population's energy needs (mostly urban with more than 85%) are fulfilled by imports of petroleum products and 90% of Djiboutian households use kerosene as household fuel. The electricity coverage rate is very small, in the range of 30% (Fouad Aye, 2009). And yet, the country has a large potential in renewable energies. In order to ensure sustainable development, a stable energy supply at a reasonable cost is necessary. For Djibouti, the implementation of a long-term energy strategy is important. This will encourage energy conservation in Djibouti and the production of renewable, efficient and economical power systems. But can the access of renewable energy solve the electricity problems of the country? And how a better electricity can contribute to the sustaible development of the country? Those are the main questions to be answered on the energy field. In this thesis the Swot analysis is the tool used to carry out the research.