Inverse optimal control and positive real systems
Evrik optimal denetim ve pozitif gerçel sistemler
- Tez No: 65017
- Danışmanlar: PROF. DR. A. BÜLENT ÖZGÜLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: linear systems, optimal control, inverse optimal control, positive realness, constant output feedback 111
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
ÖZET evrik optimal denetim ve pozitif gerçel sistemler Yılmaz ÜNAL Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Dr. A. Bülent ÖZGÜLER Temmuz 1997 Bu tezde sabit çıkış geribeslemeleri için evrik optimal denetim problemi incelenmiştir. Tek giriş-tek çıkış sistemlerde, çıkış geribeslemelerinin optimal olması için gerekli ve yeterli koşullar türetilmişir. Elemanları için tüm sabit pozitif çıkış geribeslemeleri optimal olan sistem sınıfının tam tamına pozitif gerçel sistemlerin sınıfına eşit olduğu ortaya konmuştur. Ayrıca minimum fazlı sistemler için bütün“büyük”pozitif kazançların optimal olduğu gösterilmiştir. Anahtar Kelimeler : Linear sistemler, optimal denetim, evrik optimal dene tim, pozitif gerçellik, sabit çıkış geribeslemeleri
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INVERSE OPTIMAL CONTROL AND POSITIVE REAL SYSTEMS Yılmaz UNAL M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. A. Bülent ÖZGÜLER July 1997 In this thesis an inverse optimal control problem for constant output feed backs is investigated. Necessary and sufficient conditions for optimality of an output feedback are derived for single-input, single-output systems. The class of systems with members for which any constant positive output feedback is optimal turns out to be precisely the class of positive real systems. It is also shown that for a class of minimum phase systems all“large”positive gains are optimal.