Control PV-battery microgrids with new method
Kontrol PV-akü microgrids ile yeni yöntem
  1. Tez No: 652307
  2. Yazar: MOHAMMED M. H. ALHAMS
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Model Öngörülü Kontrol, Mikrogrid, Enerji depolama sistemi, Ac evirici, Çift Yönlü Dönüştürücü, Model Predictive Control, Microgrid, Energy storage system, Ac inverter, Bidirectional Converter
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 48
Özet
Bu çalışma, model öngörücü kontrol stratejisine bağlı olarak bireysel PV-Pil AC mikro şebekesini kontrol etmek için yeni bir yöntem sunmaktadır. Model Öngörülü Güç Kontrolü (MPPC), PV çıkışlarını yumuşatmak ve DC bara voltajını korumak için pil enerji depolama sisteminin (BESS) çift yönlü kova yükseltme dönüştürücüsünün anahtarlama durumlarını kontrol eder. AC alt şebeke modelinde Öngörülü Voltaj Kontrolü (MPVC), kararlı AC voltaj çıkışı ve uygun güç paylaşımı sağlamak için AC invertör için uygun anahtarlama durumları üretir. Diğer kontrol şemalarıyla karşılaştırıldığında, bu yöntemin uygulanması çok kolaydır. Bununla birlikte, daha doğru ve istikrarlı sonuçlar verir.
Özet (Çeviri)
This study introduces a new method to control individual PV- Battery AC microgrid depending on the model predictive control strategy. The Model Predictive Power Control (MPPC) controls the switching states of the bidirectional buck-boost converter of the battery energy storage system (BESS) to smooth the PV outputs and maintain the DC bus voltage. In AC subgrid Model Predictive Voltage Control (MPVC) generates suitable switching states for AC inverter to ensure stable AC voltage output and proper power-sharing. In comparison with other control schemes, this method is very easy to implement. However, it gives more accurate and stable results.