Kuruluşundan günümüze kurum ve şahıslarıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Sivas Cumhuriyet University with its institutions and persons from its establishment till today
  1. Tez No: 654839
  2. Yazar: OGUZHAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Sivas, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Üniversite Tarihi, Tarih, Sivas, Sivas Cumhuriyet University, History of the University, History
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 216
Özet
“Kuruluşundan Günümüze, Kurum ve Şahıslarıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi”isimli yüksek lisans tez çalışmasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin kuruluşu ve kuruluş süreci, idari ve akademik birimlerinin oluşum ve tekâmül evreleri, bu birimlerin işleyişi, görev ve sorumlukları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesine hizmet vermiş veya hizmetlerine devam eden şahıslar ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır. Sadece Sivas Cumhuriyet Üniversitesine ait istatistiki veriler tablo ve grafikler halinde sunulmamış bununla birlikte haber ve gazete kupürlerinden istifade edilerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin kuruluşundan günümüze uzanan süreç üzerinde ayrıntılı bir şekilde durulmuştur. Metin içerisinde temas edilen idari ve akademik birimler ile sürekli olarak iletişim içerisinde bulunarak bilgi akışı sağlanmış ayrıca bakanlar kurulu kararları başta olmak üzere Resmî Gazete gibi kaynakların da kullanılması yoluna gidilmiştir. Böylelikle Üniversite'nin zaman içerisindeki yolculuğuna pek çok kulvardan bakma fırsatı elde edilmiştir. Söz konusu birimlerin tarihlerinden başka özellikle işleyişleri, amaçları ve vizyonları gibi unsurların işlenmesi noktasında da hassasiyet gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, which titled“Sivas Cumhuriyet University With Its Institutions and Persons From Its Establishment Till Today”discussed its establishment and installation process the formation and evolution phases of its administrative and academic units, the functioning, duties and responsibilities and the persons whom continue its duties together with who were serviced the Sivas Cumhuriyet University. Although the statistical data of Sivas Cumhuriyet University are presented in tables and graphs, the process from the establishment of Sivas Cumhuriyet University to the present has been elaborated by using news and newspaper clippings. Continuous communication with the administrative and academic units contacted in the text ensured the flow of information, and resources such as the Official Newspaper of the State, especially the decisions of the Council of Ministers, were used. Thus, the opportunity has been obtained to look at the journey of the University through time from many lanes. Apart from the histories of the aforementioned units, sensitivity was also shown in the processing of elements such as their operations, goals and visions.