Diyarbakır bağcılığı ve geliştirme olanakları
Viticulture and development possibilities in Diyarbakır
- Tez No: 65599
- Danışmanlar: PROF. DR. DURMUŞ ALİ ATALAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Viticulture, Viticulture's Problems
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dicle Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
VI DİYARBAKIR BAĞCILIĞI VE GELİŞTİRME OLANAKLARI Mahmut Rojda BİLİCİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARLA BİTKİLERİ ANABİLÎM DALI 1997/Sayfa:37 ÖZET Bu araştırma 1996-1997 Yıllan arasında, Diyarbakır Merkez, ilçe ve bağcılığın yoğun olarak yapıldığı Çermik, Çüngüş, Eğil, Ergani, Hani ve Lice ilçelerinde bulunan bağlarda gerçekleştirilmiştir. Bağlarda yapılan incelemeler sonunda yörede yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan çeşitler ve uygulanan bağcılık tekniği konusunda bilgiler edinilmiştir. Bu çalışmada Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bağcılık açısından büyük bir potansiyele sahip Diyarbakır ilimizdeki bağcılığın bugünkü durumu sorunları ve geliştirme olanakları irdelenerek gerekli çözüm yollan ve öneriler sunulmuştur. Anahtar Kelime: Bağcılık, Bağcılık Sorunları.
Özet (Çeviri)
vn VICULTURE AND DEVELOPMENT POSSIBIBITIES IN DİYARBAKIR Master Mahmut Rojda BİLİCİ 1997/page:37 ABSTRACT This study was carried out in 1996-1997 in vineyards of Diyarbakır and Diyarbakır districts where the viticulture is mostly done in Çermik, Çüngüş, Eğil, Ergani, Hani and Lice. End of the research, we obtain: the kinds of grapes those are mostly grown and the technique of lokal growing. JJHffl|Mbrjs one of the city that is important about its viticulture in south East Anatolian. In this study, we will obtain the solution and developing possibilMfiAjtf.,,yiticulture of Diyarbakır after inspecting the situation and the problems of viticulture.