Harmonic currents in photovoltaic system
Fotovoltaik sistemde harmonik akımlar
- Tez No: 656384
- Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fotovoltaik Sistemler, Fotovoltaik İnvertör Kontrolü, Kısmi Harmonik Akım Kompanzasyonu, Photovoltaic Systems, Photovoltaic Inverter Control, Partial Harmonic Current Compensation
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu fikir, doğrusal olmayan yüklerin harmonik akım kompanzasyonu ve reaktif güç desteği gibi geleneksel fotovoltaik sistemlere ekstra fonksiyonların eklenmesine dayanmaktadır. Yine de, fotovoltaik invertörlerin nominal akım tepe noktasının altında çalışmasını garanti etmek önemlidir. Bu nedenle, doğrusal olmayan yüklerin harmonik akım kompanzasyonu sırasında bir inverter tasarlayacağız. Açık döngü tekniği yerine kapalı döngü tekniği kullanacağız. Bu yaklaşımla, fotovoltaik invertör kısmi harmonik akım kompanzasyonu gerçekleştirebilecek, yani harmonik akımları yalnızca maksimum akım kapasiteleri dahilinde kompanze etmesine izin verilecektir. Park dönüşümü kullanılarak, referans sinyalleri önce 0 −α - β sabit çerçeveye, ardından 0 - d - q dönen çerçeveye dönüştürülür. Bu bir güç kontrol algoritmasıdır (MPPT), bu nedenle akımı sınırlamak için aktif güç ve reaktif güç üzerinde PI kontrolör kullandık. Bu iki gücü karşılaştırıp sınırlayarak, MPPT fonksiyonuna beslediğimiz referans akımı elde ederiz. Simülasyon sonuçları, inverterin nominal akım kapasitesine uyulduğu gibi aynı zamanda şebeke güç kalitesinde iyileştirmeler sağlar.
Özet (Çeviri)
This idea is based on the adding of extra functions to the conventional photovoltaic systems, such as the harmonic current compensation of nonlinear loads and reactive power support. Though, it is significant to guarantee that photovoltaic inverters work below the rated current peak. Therefore, we will be designing an inverter during harmonic current compensation of nonlinear loads. We will be using a closed loop technique instead of open-loop technique. With this approach, the photovoltaic inverter will be able to perform partial harmonic current compensation, i.e., it will only be allowed to compensate harmonic currents within their maximum current capacity. By using the Park transformation, reference signals are converted first into 0 −α − β stationery frame, then into 0 − d − q rotating frame. It is a power control algorithm, (MPPT) that's why we have used PI controller on active power and reactive power in-order to limit the current. By comparing and limiting both these powers, we get reference current which we feed to MPPT function. The simulation results provide improvements in the grid power quality at the same time as the inverter rated current capacity is respected.