Şehir markalaşmasında sosyal medyanın rolü: TR33 bölgesinde bir uygulama
The role of social media in city branding: An application in TR33 region
  1. Tez No: 656568
  2. Yazar: SARMAZ AZİMOV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN TAŞKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, Sosyal Medya, Tr33 Bölgesi, İçerik Analizi, Şehir Markası, Brand, Social Media, Tr33 Region, Content Analysis, City Brand
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
Şehirlerin marka şehir olma sürecinde doğal olarak şehirler tanınırlığını daha fazla artırmak zorundadır. Özellikle turizm sektöründe şehirlerin gücünü ortaya çıkarmak için internet ortamı ve sosyal medya araçları yoğun bir şekilde kullanılmaktadır ve internet alanında oluşturulan kentlerin sosyal medya hesapları şehrin tanıtımına faydası bulunmakta ve turizm hareketlerini kolaylaştırmaktadır. Bu çalışmanın amacı, marka, markalaşma, internet, sosyal medya kavramları ışığında, şehir markalaşma sürecine internet ve sosyal medya araçlarının rollerini ortaya çıkarmaktır. Kentler, daha da fazla ziyaretçiyi ve kârlı yatırımı çekme ve daha da kalifiye iş gücünü barındırma ve sahip olduğu değerleri koruma, geliştirme motivasyonuyla kurum markaları gibi yönetilebilmektedir. Bu sebeple kent markasının yönetim sürecinin bir parçası olan kent tanıtımında medyanın rolü göz ardı edilemez. Teknolojideki gelişmeler, internet kullanım oranındaki hızlı artış ve daha fazla insanın her geçen gün çevrimiçi platformlarda aktif olması nedeniyle kent markaları da sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır.
Özet (Çeviri)
In the process of becoming a brand city, cities naturally have to increase their awareness more. Especially in the tourism sector, internet environment and social media tools are used extensively to reveal the power of cities. Social media accounts of the cities are beneficial for the promotion of the city and facilitate tourism movements. The aim of this study is to reveal the roles of internet and social media tools in the city branding process in the light of the concepts of brand, branding, internet and social media. Cities can be managed like corporate brands with the motivation to attract more visitors and profitable investments, host more qualified workforce, protect and develop their values. For this reason, the role of the media cannot be ignored in the promotion of the city, which is a part of the management process of the city brand. The advances in technology, the rapid increase in internet usage rate and the interest in the use of online platforms lead city brands to use social media actively.