Bir toplu konut proje planlaması ve uygulama esasında karşılaşılan güçlükler
A Mass housing project planning and difficulties during the application
- Tez No: 65712
- Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: CPM'in uygulaması, CPM, kısıtlı kaynak kullanımı, toplu konut, Application of CPM, CPM, limited resource allocation, mass housing
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
IV ÖZET BİR TOPLUKONUT PROJE PLANLAMASI VE UYGULAMA ESNASINDA KARŞILAŞILAN GÜÇLÜKLER PUSAT, M Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Orhan YÜKSEL Ocak 1997, 62 sayfa Bu tezde inşaat projelerinde, özellikle toplukonut projelerinde zaman, işgücü, malzeme ve nakit planlaması ve uygulamada karşılaşılan güçlükler irdelenmiştir. Tez kapsamında ele alman örnek proje, Emlak Bankası'nın sahip olduğu ve bir kısmı C. İnşaat Ltd. Şti. tarafından yapılan Mavişehir Toplukonut Projesidir. Proje planlamasında 19052 işlemli, işlemlerin oklarda tanımlandığı bir CPM ağ diyagramı kullanılmıştır. Ağ diyagramında 107 ekip ve bu ekiplerin kullandığı 57 adet kaynak tanımlanmıştır Planlama uygulamasından sonra bu uygulama esnasında karşılaşılan güçlükler ele alınmış ve bunların aşılması için neler yapılabileceği tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MASS HOUSING PROJECT PLANNING AND DIFFICULTIES DURING THE APPLICATION PUSAT, Ali MSc. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Orhan YÜKSEL January 1997, 62 pages In this thesis; time, manpower, material and cash planning and difficulties during the application in construction projects especially in mass housing projects has been studied. The sample project in the concept of this thesis is the Mavişehir Mass Housing Project which is constructed by C. İnşaat Ltd.Şti and posessed by Emlak Bankası. In the project planning an arrow oriented CPM network with 19052 activities has been used. In the network 107 teams and 57 resources which are used by those teams have been defined. After the planning application, the difficulties during this application has been considered and what can be done to overcome these difficulties have been discussed.