Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde üçüncü kişinin durumu
The status of the third party i̇n constructi̇̇on contract i̇̇n return for flat
  1. Tez No: 658574
  2. Yazar: GÜLAY KAHRAMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRUNNİSA ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi, Yüklenici, Üçüncü Kişi, Fesih, Dönme, Constructi̇on Contract in Return For Flat, Contractor, Third Party, Termination, Rotation
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
“Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesinde Üçüncü Kişinin Durumu”isimli tez konumuz kapsamında, öncelikli olarak kat karşılığı inşaat sözleşmeleri hakkında genel bilgi verilerek özellikle sözleşmenin sona erdirilmesi hâlinde gündeme gelen ve sözleşmenin ani - sürekli karmaşığı hukuki niteliğine bağlanan fesih ile dönme ayrımı üzerinde durulmuştur. Ayrıca üçüncü kişilerin kat karşılığı inşaat sözleşmesine dâhil olma yolları ve bu yolların mahiyetine uygun edindikleri kazanımlara göre sözleşmenin arsa sahibi tarafından sona erdirilmesi hâlinde, yükleniciden hak edinen üçüncü kişilerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlar karşısındaki hukuki durumu incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Thesis named ''Status of the Third Party in the Construction Contract for Flat'' is within the scope of our subject, primarily by giving general information about construction contracts for flat, especially in case of the contract is terminated and the difference between rotation with determination, which is attributed to the legal nature of the contract's sudden - constant complexity, has been emphasized. In addition, the ways in which third parties are included in the construction contract in return for flat and in case of the contract is terminated by the land owner according to the gains they have acquired in accordance with the characteristics of these ways, the problems faced by third parties obtaining rights from the contractor and their legal status against these problems were examined.