Kudret Ayşe Yılmaz'ın eserleri üzerine bir inceleme
A research on Kudret Ayşe Yılmaz's works
- Tez No: 662474
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞAHMURAT ARIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Kudret Ayşe Yılmaz, Sanat, Edebiyat, Roman, Hikâye, Biyograf, Kudret Ayşe Yılmaz, Art, Literature, Novel, Narrative, Biography
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 361
Özet
Bu çalışmada, romancı hüviyetinin yanı sıra sinema ve tiyatro eserleri sahnelenen, dergi kurarak yöneticiliğini idame ettiren, biyografik eser, hikâye ve masal türündeki yapıtlarıyla Türk edebiyatının güçlü ve genç kalemlerinden Kudret Ayşe Yılmaz'ın sanatı ve eserleri incelenmiştir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde sanat anlayışı hakkındaki saptamalara ve üçüncü bölümde ise eserlerin tahlili üzerine geniş ve detaylı bir değerlendirme yapılmıştır. Sonuç kısmında eserlerin genel değerlendirmesine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the art and works of Kudret Ayşe Yılmaz, one of the strong and young writers of Turkish literature, with her biographical works, stories and fairy tales, who staged cinema and theater works besides her personality as a novelist, maintained her management by establishing a magazine. The study consists of three parts. In the first part, a comprehensive and detailed evaluation was made on the determinations about the understanding of art and in the second part on the analysis of the works. In the conclusion part, the general evaluation of the works is given.