Sağlık 4.0: Güncel uygulamalar ve gelecekteki yeri
Health 4.0: Current practives and their future
  1. Tez No: 662510
  2. Yazar: SU ŞEVVAL ÇALIK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYHAN ÖZŞAHİN, PROF. DR. HAYDAR SUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Health Care Management, Healtcare Management
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlıkta teknoloji kullanımı, Sağlık 4.0, Covid-19 ve sağlık 4.0, Using technology in health, Health 4.0, Covid-19 and health 4.0
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi her alanda etkisini göstermektedir. Sağlık hizmetlerinde teknoloji kullanımı giderek artmaktadır. Covid-19, sağlık hizmetlerinde teknoloji kullanımını artırmıştır. Bu çalışmanın amacı Türkiye'de sağlıkta 4.0'ı araştırmaktır. Çalışmada yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi kullanılmıştır. Ulaşılan sonuçlara göre Türkiye'de sağlıkta 4.0 uygulamalarının sayısı artmaktadır. Teknolojik gelişme hızı ve covid-19 etkisiyle birlikte sağlıkta 4.0 uygulamalarının yaygınlaşacağı yönünde beklentiler olduğu çalışmanın sonuçları arasındadır. 10 katılımcının verdiği yanıtlarla bu sonuçlara ulaşılması çalışmanın sınırlılıklarını meydana getirmektedir.
Özet (Çeviri)
The rapid development of technology shows its effect in every field. The use of technology in healthcare is increasing day by day. Covid-19 has increased the use of technology in healthcare services. The aim of this study research health 4.0 in Turkey. Semi-structured interview method was used in the study. According to results; the number of health 4.0 applications is increasing in Turkey. In addition there are expectations that 4.0 applications in health will become widespread with the speed of technological development and the effect of covid-19. Obtaining these results with responses of 10 individuals constitutes the limitations of the study.