Hastanelerde iş sağlığı ve güvenliği hizmetinin örgütlenmesi ve yönetimi
Organization and management of occupational health and safety service in hospitals
  1. Tez No: 662511
  2. Yazar: FULYA SARĞIN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYHAN ÖZŞAHİN, PROF. DR. HAYDAR SUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Hospitals, Health Care Management, Healtcare Management
  6. Anahtar Kelimeler: İş sağlığı ve güvenliği, Hastanelerde iş sağlığı ve güvenliği, Örgütlenme, Yönetim, Occupational health and safety, Occupational health and safety in hospitals, Organization, Management
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Sağlık sektörü, çalışanların çok sayıda riske maruz kaldığı bir sektördür. Hastanelerde iş sağlığı ve güvenliği örgütlenmesi etkili bir biçimde yapıldığında riskler önemli ölçüde azalmaktadır. Bu çalışmanın amacı hastanelerde iş sağlığı ve güvenliği hizmetinin örgütlenmesi ve yönetimini araştırmaktır. Çalışmada görüşme formları aracılığıyla veriler toplanmış ve Nvivo programı aracılığıyla veriler çözümlenmiştir. Ulaşılan sonuçlar, hastanelerde iş sağlığı ve güvenliği hizmetinin örgütlenmesi ve yönetiminde yasal mevzuatlara uyumun önemini ortaya koymuştur. Çalışmada ayrıca iş sağlığı ve güvenliği hizmetine yönelik denetimlerin gerekliliği vurgulanmıştır. 10 katılımcının verdiği yanıtlarla bu sonuçlara ulaşılması, çalışmanın sınırlılıklarını meydana getirmektedir.
Özet (Çeviri)
The health sector is a sector in which employees are exposed to many risks. When the occupational health and safety organization in hospitals is done effectively, the risks are significantly reduced. The aim of this study is to investigate the organization and management of occupational health and safety services in hospitals. In the study, data were collected through interview forms and data were analyzed through the Nvivo program. According to results; compliance with legal regulations is important in the organization and management of occupational health and safety services in hospitals. In addition, inspections for occupational health and safety services are required. Reaching these results with the responses of 10 participants creates the limitations of the study.