Sağlık kuruluşlarına entegre raporlama uygulama önerisi
Implementing integrated reporting for healthcare organizations
  1. Tez No: 665045
  2. Yazar: BİHTER EFEER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CAN TANSEL KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Hospitals, Health Care Management, Healtcare Management
  6. Anahtar Kelimeler: Entegre Raporlama, Kurumsal Yönetim, Sağlık Sektörü, Hastaneler, Integrated Reporting, Corporate Governance, Healt Care Sector, Hospitals
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Günümüzde finansal raporlama tek başına kurumlarla ilgili bir bütünü ortaya koyamamaktadır. Geçen yıllar içinde finansal olmayan faaliyetler de entegre raporlama çatısı altında yerini almış olup, kurumların finansal olan ve finansal olmayan tüm faaliyetleri entegre raporlama ile açıklanmaktadır. Tezin özgün değeri ağırlıklı olarak özel sektörde uygulamalarını gördüğümüz entegre raporlamayı bir hastane bünyesine taşıyarak bu kapsamlı raporu farklı bir sektör olan sağlık sektörüne de taşımaktadır. Uygulamalarını ağırlıklı olarak özel sektörde gördüğümüz entegre raporlama; tezin çıktılarının ışığında hastanelerde de uygulanır hale getirmek.
Özet (Çeviri)
In the current climate of reporting, financial reporting alone is not sufficient to display the holistic representation of businesses anylonger. Over the years, non-financial aspects of business operations have been incorporated within the scope of integrated reporting so that, both the financial and non-financial activities have been been presented under integrated repor. Exclusively, the thesis has focused on the health sector. Findings of the thesis will act as guide for any health establishment that considers implementing integrated reporting.