Modeling of multi-vortex laser/spatial domain multiplexing (SDM) architecture for high speed data optical communication
  1. Tez No: 667449
  2. Yazar: HISHAM MOHAMMED ALLAWI ALSABEA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMAD ILYAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Uzamsal Alan Çoklama (SDM), Optik Çoklama, yol kayıpları, MIMO, Spatial Domain Multiplexing (SDM), Optical Multiplexing, path losses, MIMO
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Spatial Domain Multiplexing (SDM), halen araştırma ve geliştirme aşamasında olan modern (MIMO) bir iletişim sistemleri teknolojisidir. Diğer tüm iletişim teknolojileri gibi bu teknolojinin en önemli belirleyicilerinden biri de iletime eşlik eden güç kayıplarıdır. Gönderilen ışık sinyali üç farklı ortam türünden geçeceğinden ve her ortam, o ortamdan geçen sinyalin gücünü etkilemede kendi doğasına sahiptir. Bu çalışma, (SDM) teknolojisini destekleyen MIMO tipi bir iletişim sistemindeki kayıpları modellemek için yeni bir yöntem önerdi. Önerilen sistem, üç farklı açı ile dahil edilen üç kanaldan oluşmaktadır. Üç açı, (SDM) tekniklerinde desteklenen denklemlere göre hesaplanır. Önerilen denklem, her yol için kayıpların ayrı ayrı hesaplanmasını ve ardından tüm yol için kayıpları hesaplamak için bunların eklenmesini içermektedir. Bu denklem, SDM tabanlı iletişim sistemlerinin verimliliğini hesaplamanın ilk adımıdır.
Özet (Çeviri)
Spatial Domain Multiplexing (SDM) is a technology of modern (MIMO) communication systems that is still under research and development. One of the most important determinants of this technology, like all other communication technologies, is the power losses that accompany the transmission. As the light signal sent will pass through three different types of media, and each medium has its own nature in influencing the power of the signal that passes through that medium. This work proposed a new method for modeling losses in a MIMO-type communication system that supports (SDM) technology. The proposed system consists of three channels that are included with three different angles. The three angles are calculated according to the equations supported in (SDM) techniques. The proposed equation included calculating the losses for each path separately and then adding them to calculate the losses for the entire path. This equation is the first step in calculating the efficiency of SDM-based communication systems.