Gümüşhane Kenti geleneksel konutlarının analizi üzerine bir pilot çalışma
An Investigation concerning the analysis of traditional Gümüşhane houses
- Tez No: 66916
- Danışmanlar: PROF. DR. KUTSAL ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Kültür, Mekan, Konut, Estetik, Çevre - Çevresel ilişki, Tipoloji, Analiz, Culture, Space, House, Esthetics, Environment-Environmental Relation, Typology, Analysis VT
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
ÖZET Geleneksel Gümüşhane Konutlarının mekansal, estetik ve çevresel açılardan incelenmesi üzerine yapılan bu pilot çalışma, iki alanda; Eski Gümüşhane (Eskişehir) ve Gümüşhane merkezde, 20 örnek grup tespit edilerek gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma altı bölümden oluşmaktadır:. Genel bilgiler bölümünde problemin tanımı, amacı ve kullanılan yöntemlerin açıklanması,. Yapılan çalışmalar bölümünde, çalışma alanı ve konut örneklerinin seçimi, çalışma alanı tanıtımı ve örnek evlerin tanıtımı,. Bulgular bölümünde elde edilen verilerin grafik sunumu,. İrdeleme ve tartışma bölümünde mekan, estetik ve çevre kriterlerinden genel özelliklerinin tespit edilmesi,. Sonuç kısmında yukarıda belirtilen veriler ışığı altında ulaşılan tespitler,. Öneriler bölümünde sonuçlar doğrultusunda öneriler sunulması,
Özet (Çeviri)
SUMMARY AN INVESTIGATION CONCERNING THE ANALYSIS OF TRADITIONAL GÜMÜŞHANE HOUSES This study which is about the investigetion of Traditional Gümüşhane Houses in spatial, esthetics and environmental points of view; has been realized by determining 20 model houses in Eskişehir and Gümüşhane The research consists of six sections:. The definition and the purpose of the problem, the methods that have been used, are explained in the general information section. The area of the study, the methods of determining 20 model houses and presentation of them are explained in the performed study section. Datums are performed by graphics in findings section. General preferences in space, esthetics and environment criterion are determined in investigation and discussion section. The determination, which has been attained by the datums explained in preview sections, take part in the conclusion section. In the proposal section, offers are performed in the direction of the conclusions.