Artvin Hatila Vadisi Milli Parkı doğal kaynak değerlerinin rekreasyonel niteliğinin incelenmesi
The study of Hatila Valley National Park's natural resource values of uality recreational quality
  1. Tez No: 66980
  2. Yazar: BANU ÇİÇEK SALİHOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAHİM ANŞİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Hatila Vadisi, Rekreasyonel Talep, Milli Park. VI, Hatila Valley, Recreational Demand, National Park VII
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Artvin İl Sınırlan içindeki, Hatila Vadisi Milli Parkı' nın doğal ve kültürel kaynak değerlerinin rekreasyonel niteliklerinin incelendiği bu çalışma, birbirini bütünleyen başlıca iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada; alan ve ziyaretçilerden doğal peyzaj alanlarına yönelik veriler elde edilmeye çalışılmış, bu doğrultuda“Ormaniçi (Oİ)”ve“Kentiçi(Kİ)”olmak üzere kapsamlı anketler yapılmıştır. İkinci aşamada ise; elde edilen bu verilere dayanarak, bir yöntem çerçevesinde alanın rekreasyonel talebi saptanmıştır. Elde edilen tüm veriler ışığında Hatila Vadisi Milli Parkı için bir zonlama ve sirkülasyon sistemi oluşturularak alanın ihtiyacı olan -ileride hazırlanacak olan-“Gelişim Planı”için de bir takım önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
An Investigation on Recreational Character of Natural Source Values of Hatila Valley National Park In this study, Hatila Valley National Park which is in Artvin (Province), was chosen as an investigation field and the effect of the natural and cultural resources the recreation quality were examined. The work consists of two main stages completing to each other. In the first stage, the characteristics of natural landscape and the visitors attitude towards national park were put forward. An extensive questionnaire were carried out in the forest (National Park) and also in the urban area (Artvin City). At the second stage, the recreation demand was established based on the data explained in the first stage using a specific method. In the light of considerable obtained data, zonning and circulation systems were achived for the Hatila Vadisi National Park. During to these systems, some proposals were done for the further“Development Plan”.