Banka çalışanlarının empatik eğilim becerileri ile örgütsel bağlılık davranışları arasındaki ilişki ve bir uygulama
The relati̇onshi̇p between bank employees empatheti̇c di̇sposi̇ti̇on ski̇lls andorgani̇zati̇onal commi̇tment behavi̇ors and an apli̇cati̇on
  1. Tez No: 671469
  2. Yazar: ZEHRA MENGÜVERDİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNEN İLKAR DÜNDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Halkla İlişkiler, Banking, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Banka, çalışan, örgüt, bağlılık, empati, Bank, employee, organization, commitment, and empathy
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bankacılık insanlarla sürekli iletişimin gerçekleştiği empatik becerinin önemli olduğu mesleklerden biridir. Bankacıların diğer çalışanlarla ve müşterilerle olan ilişkilerinde karşısındakileri anlayarak davranması önemlidir. Empati özelliği kişinin çalıştığı kurumdaki yetkili kişilerin yerine kendini koyarak kurum amaçları için çalışmasını ve örgüte karşı olumlu davranışlar göstermesini sağlamaktadır. Bu araştırma banka çalışanlarının empatik eğilim düzeyleri ile örgütsel bağlılıkları arasındaki ilişkiyi araştırmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla İstanbul ili Bakırköy ilçesindeki banka çalışanları arasından seçilen 115 kişiye anket uygulanarak SPSS 22 programına girilerek değerlendirilmiştir. Örgütsel bağlılık ölçeği alt boyutlarıyla empatik eğilim ölçeği arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki görülmüştür. .
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The banking that occurs in constant communication with people sympathetic is one of the important jobs of the skill. About face in their relationships with bankers and with the understanding that you treat other employees and customers is important. Empathy is putting yourself in the place of property of the institution which employs the institution of the authorized person for the purposes of showing positive behaviors towards work and organization This research was conducted to investigate the relationship between organizational commitment of bank employees and empathic level. For this purpose, selected from among bank employees in Istanbul's bakırköy district 115 by applying the questionnaire to the SPSS 22 program was evaluated by the person entering into. Empathic tendency scale between the sub-dimensions of organizational commitment scale has been identified a significant positive directional relationship.