Irak'taki Arap, Türkmen ve Kürt folkloru arasındaki benzerlikler ve farklıklar
Similarities and differences between Arabic, Turkmen and Kurdish folklore in Iraq
  1. Tez No: 673233
  2. Yazar: RANYA ALKAKİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TÜRKAN GÖZÜTOK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Bilimi (Folklor), Türk Dili ve Edebiyatı, Folklore, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Irak, Folklor, Kültür, Edebiyat, Iraq, Folklore, Culture, Literature
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
Irak'ın coğrafi konumu, Mezopotamya bölgesinin de zengin tarihi yapısı ile birleşmek suretiyle; gelenekleri, görenekleri, halk inanışları, halk edebiyatı ve maddî kültür anlamında, Irak kültürel mirasının oluşumunda oldukça etkilidir. Arap, Türkmen ve Kürtlerden oluşan bu üç millet, bahsedildiği gibi, kendilerine has özelliklere sahip olmakla birlikte, bu topraklarla bütünleşmiş ve bir ortak mirasa da sahip olmuşlardır. İnsan sanatları; edebiyat, sanat, şiir ve müzik gibi alanlarda, yaratılmaya başladığından beri, Irak coğrafyasına etkisi olmuş ve Irak'ın hem tarihi hem de modern zamanlarda kimliğinin oluşmasında rol oynamıştır.
Özet (Çeviri)
Geographical location of Iraq, combined with the rich historical structure of Mesopotamia region; It is very influential in the formation of Iraqi cultural heritage in terms of traditions, customs, folk beliefs, folk literature and material culture. These three nations, consisting of Arabs, Turkmens and Kurds, as mentioned, have their own characteristics, but have integrated with these lands and have a common heritage. Human arts; Since its creation, in fields such as literature, art, poetry and music, it has had an impact on Iraqi geography and has played a role in the formation of Iraq's identity in both historical and modern times.