Botnet detection in e-government network using machine learning
Makine öğrenimiyle e-devlet ağında botnet tespiti
- Tez No: 677207
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULLAHI ABDU IBRAHIM
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: KNN, Botnet, Machine Learning, Support Vector Machine, KNN, Botnet, Makine Öğrenimi, Destek Vektör Makinesi
 - Yıl: 2021
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
 - Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 72
Özet
In this work we use a reliable database, properly classified and in enough classes to obtain a classification model based on machine learning., there is a public database generated by network traffic flows from different devices simulated in a controlled environment with the presence of different known types of botnets. Thus, we can implement a system of botnet detection using the Support Vector Machine (SVM) and K-nearest neighbor KNN algorithm, which is currently one of the most used methods in the context of machine learning. SVM and KNN are a relatively easy to use algorithms, has a robust performance in pattern recognition, being considered the state of the art in pattern recognition.
Özet (Çeviri)
Bu tezde, makine öğrenmesine dayalı bir sınıflandırma modeli elde etmek için uygun şekilde sınıflandırılmış ve yeterli sınıflarda güvenilir bir veri tabanı kullanıyoruz. botnet türleri. Böylece, şu anda makine öğrenmesi bağlamında en çok kullanılan yöntemlerden biri olan Destek Vektör Makinesi (SVM) ve K-en yakın komşu KNN algoritmasını kullanarak bir botnet algılama sistemi uygulayabiliriz. SVM ve KNN, nispeten kullanımı kolay algoritmalardır, örüntü tanımada son teknoloji olarak kabul edildiğinden örüntü tanımada güçlü bir performansa sahiptir.