Doktor ve siyasetçi olarak Kemalettin Aydın
Kemalettin Aydın as doctor and politician
- Tez No: 682136
- Danışmanlar: PROF. DR. COŞKUN TOPAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: AK Parti, Doktor, Gümüşhane, Kemalettin Aydın, Siyaset, AK Party, Doctor, Gumushane, Kemalettin Aydin, Politics
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
Türkiye'de hem siyaset hem de tıp alanında önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın yaşamı bu tez çalışmasında biyografik anlamda ele alınmıştır. Bu araştırmada Aydın'ın siyasi kariyeriyle birlikte ulusal ve yerel siyasetle olan ilişkisi de incelenmiştir. Yapılan çalışma süresince Kemalettin Aydın ile mülakatlar yapılmış ve Aydın'ın şahsi arşivinden de faydalanılmıştır. Bu tezde Kemalettin Aydın'ın yaşamı siyaset öncesi, siyaset dönemi ve siyaset sonrası olmak üzere üç kısıma ayrılarak örnek bir profil çıkarılmıştır. İlk önce kavramsal olarak siyaset kavramı ele alınmış sonrasında Kemalettin Aydın'ın doğumu, çocukluğu ve gençliğinden kısaca bahsedilmiş olup Aydın'ın bir doktor ve politikacı olarak Türk siyasetindeki yerine değinilerek çalışma tamamlanmıştır. 2020 yılı başında bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü de Kemalettin Aydın'ın Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olması hasebiyle ve virüsle ilgili sıklıkla açıklamalar yaparak topluma katkı sağladığı için ayrı bir başlık altında incelenmiştir. Bütün bu araştırmaların sonucunda siyasetçilerin toplumsal ilişkilerdeki başarısının oluşturduğu sosyo-ekonomik etkiler nelerdir? sorusuna Kemalettin Aydın'ın şahsında cevap verilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study focuses on the life of Prof. Dr. Kemalettin Aydın, especially his political and medical influence in Turkey. Moreover, Aydın's political career as well as national policy relations is also analysed. This work includes interview with Prof. Dr. Kemalettin Aydın and materials from his personal archives.The work is divided into three sections to explain his lifestyle, Aydın's life and career prior to his political career, during his political career and after his retirement from political life. Firstly, the nation of the politics is looked at conceptually and then Aydın's early life is mentioned shortly followed by his great influence as a politician and a doctor. Since the beggining of 2020, Covid-19 have been having devistating effects all around the world. Prof. Dr. Kemalettin Aydın specialises in infectious diseases and clinical micro biology. I think there will be a separate section about Aydın's contributions and how he created/raised awareness among people in Turkey.This research study, will attempt to answer reasons behind the success of politicians and their socio-economic effects on behalf of Kemalettin Aydın.