High gain DC-DC converter with switched capacitor for solar pv applications
Solar aplikasyonlar için yüksek kazanımlı DA/DA çevirici tasarlanması
- Tez No: 682499
- Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Şebeke Transformer Yüksek Kazanımlı DA / DA, Grid, Transformer, High Gain DC-DC Converter
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
Bu tezde yeni bir metod olan yüksek kazanimlı DA/DA çevirici kullanılarak gerilim yükseltme yapılmıştır. Geleneksel DA/DA çeviricilerle kıyaslandığında, bu metod ıle gerilim cok yüksek seviyelere yükseltilebilmektedir. Bu işlem iki yarı iletken devre elemanı ve pasif devre elemenları ile oluşturulan spesifik bir devre ile yapılmaktasır. Sistemin çalışma mekanizması yarı iletkenlerin darbe genişlik modülasyonu kullanılarak farklı oranlarda açılıp kapatılmasıyla, indükör ve kapasitörler üzerinde depolanan voltajın toplanmsıyla olur. Bu metod kullanılarak şebeke bağlantısı için gerekli olan transformatör kullanımı ortadan kaldırılabilir. Bu durum fotovoltaik tarlaların maliyetini önemli ölçüde azaltacaktır.
Özet (Çeviri)
In this thesis a new method for voltage boosting is implemented with high gain DC-DC converter with switched capacitor. Comparing to the traditional DC-DC converter, this new circuit topology, voltage can be increase to extreme level, by using combining of two active components which are MOSFET and passive components like inductor and capacitor, by controlling the duty cycle ratio of each MOSFET separately, a high voltage value is reached at the output of the DC-DC converter by adding capacitor and inductor voltages. Therefore, it can reach this extreme voltage. Grid connection transformer can be eliminated by using this method, cost of PV plant will be lower.