Design and implementation of a unix-based master station software for distribution automation system
Dağıtım otomasyonu sistemi için unix-tabanlı bir kontrol merkezi yazılımı tasarımı ve gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 68485
  2. Yazar: GÜNGÖR ŞEREF ŞENYURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Danışmak Denetim ve Veri Toplama, Dağıtım Otomasyonu, Nesne Yönelimli Programlama, Supervisory Control and Data Acquisition, Distribution Automation, Object-Oriented Programming
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
.. Öz DAĞITIM OTOMASYONU SİSTEMİ İÇİN UNIX-TABANLI BİR KONTROL MERKEZİ YAZILIMI TASARIM YE GERÇEKLEŞTİRMESİ Şenyurt, Güngör Şeref Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Bölümü Danışman: Prof. Nezih GÜVEN Ocak 1997,93 sayfa Güç dağıtım sistemi bir çok dış etkiye açık olan büyük ve dinamik bir sistemdir. Tüketim alanları büyüdükçe bigisayar ve iletişim teknolojilerinin yardımı olmaksızın bu sistemi işletmek iyice zorlaşmaktadır. Bu tezde dağıtım otomasyonu sistemi için kontrol merkezi yazılımı tasarlandi ve gerçekleştirildi. Bu sistem bir kontrol merkezinden sistem durumunu izlemeye ve elemanların uzaktan kumandasına izin vererek güç dağıtım sistemine otomasyon sağlar.Kontrol merkezi yazılımı renkli grafik görüntülü UNIX iş istasyonlarında çalışan çok-süreçli bir ortamdır. Bu yazılım, sistem karmaşıklığını azaltmak ve kaliteyi arttırmak için nesneye dayalı programlama yaklaşımı ile gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A UNIX-BASED MASTER STATION SOFTWARE FOR DISTRIBUTION AUTOMATION SYSTEM Şenyurt, Güngör Şeref M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nezih GÜVEN January 1997, 93 pages The power distribution system is a large, dynamic system which is open to many disturbances. Without the aid of communication and computer technologies it gets even harder to operate the system as the consumption areas grow. In this thesis the master station software for a distribution automation system is designed and implemented. The system provides automation to the power distribution system by monitoring system state from a dispatch center and allowing remote control of devices. mThe software for the master station is a multi-process enviromnent running on UNIX workstations with color graphic displays. The software is designed and implemented with the object-oriented programming approach to reduce complexity and increase system quality.