Study for the invertase partitioning in polyethylene glycil-potassium phosphate water aqueous two phase system
İki fazlı sulu potasyum fosfat-polietilen glicol su sisteminde invertaz enziminin dağılımının incelenmesi
- Tez No: 68508
- Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
- Anahtar Kelimeler: PEG, Aqueous Two-Phase Systems, Enzyme Partitioning IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Öz İKİ FAZLI SULU POLYETHYLENE GLYCOL- POTASYUM FOSFAT-SU SİSTEMİNDE İNVERTAZ ENZİMİNİN DAĞILIMININ İNCELENMESİ Coşkun, Nilhan Yüksek Lisans, Kimya Mühendisliği Bölümü Tez 'Yöneticisi : Prof. Dr. Levent YILMAZ Yardımcı Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Haluk HAMAMCI Eylül 1997, 94 sayfa Bu çalışmada, Polyethyleneglycol-Potasyum fosfat-Su üçlü sisteminde saf invertaz enzimi ve yeast extract' m fazlar arasındaki dağılımına polimer molekül ağırlığının, polimer ve tuz konsantrasyonunun etkisi incelenmiştir. Bunun yanısıra, enzim dağılım özelliklerinin anlaşılırlığını artırmak amacıyla PEG40o ve PEGı00o 'in üçlü faz diagramları hazırlanmıştır.Elde edilen sonuçlardan, protinin polimerce zengin fazda toplandığı görülmüştür. Polimer/tuz konsantrasyonu artırılarak daha iyi bir protein dağılımı elde etmek mümkündür. Protein dağılım katsayısının saf invertazda maya özütüne göre daha fazla olduğu gözlenmiştir. Anahtar Kelimeler : PEG, îki Fazlı Sulu Sistemler, Enzim Dağılımı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STUDY FOR THE INVERTASE PARTITIONING IN POLYETHYLENE GLYCOL-POTASSIUM PHOSPHATE-WATER AQUEOUS TWO-PHASE SYSTEM Coşkun, Nilhan M.Sc. in Department of Chemical Engineering Supervisor : Prof. Dr. Levent YILMAZ Co-Supervisor : Prof. Dr. Haluk HAMAMCI ' September 1997, 94 pages In this thesis the effect of polymer molecular weight, polymer and salt concentrations on to the partitioning behavior of pure invertase enzyme and yeast extract have been investigated for the PEG-Potassium Phosphate-Water system with PEG molecular weights of 400 and 1000. In addition, the ternary systems of PEG40o, PEGiooo were studied in order to increase the understanding of the partitioning properties. mThe results were shown that, protein was mainly partitioned in polymer rich phase. The more efficient partitioning may be obtained by increasing polymer/salt concentration. The obtained partitioning coefficient of protein, K was higher in the partitioning of pure invertase than the yeast extract partitioning.