Downlink power control for S-CDMA cellular systems
Eşzamanlı CDMA sistemleri için baz istasyondan gezginlere güç kontrolu
  1. Tez No: 68525
  2. Yazar: ETHEM MUTLU SÖZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN TANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil İletişim, Yayılmış-İzge, Kod-Bölmeli-Çoklu-Erişim, Eşzamanlı CDMA, Baz İstasyondan Mobile Güç Kontrolü. vı, Mobile Communications, Spread Spectrum, Code Division Multiple Access, Synchronous CDMA, Downlink Power Control. IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
oz EŞZAMANLI CDMA SİSTEMLERİ İÇİN BAZ İSTASYONDAN GEZGİNLERE GÜÇ KONTROLÜ Sözer, Ethem Mutlu Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın Tanık Şubat 1997, 104 sayfa Bu tezde, çeşitli güç denetim algoritmalarına sahip eşzamanlı kod bölmeli çoklu erişim sistemlerinin baz istasyondan gezginlere iletişim başarımı incelenmiştir. Bu amaçla, çözümlemeli bir model geliştirilmiş ve bu modelin geçerliliği Monte- Carlo tipi benzetim kullanılarak sağlanmıştır. Başarım çözümlemesinde d"7 ile doğru orantılı yol kayıp etmeni ve yoksanabilir yayılım gecikmeleri ile betimlenen gerekirci bir yayılım kanunu ele alınmıştır. Başarım ölçütü olarak, literatürde kesinti olasılığı olarak da bilinen aksama oranı kullanılmıştır. Önceki çalışmalardan farklı olarak, gezginin antenindeki alınmış karışma gücünün ikinci derece istatistiklerihesaba katılmıştır. Ek olarak, çözümleme tek bir yarıçapsal yolla sınırlandırılmamış, tüm hücre alanı göz önünde bulundurulmuştur. Çözümlemeli model temel alınarak, sistem başarım sonuçlan hesaplanmış ve tartışılmıştır. Sonuçlar, güç kontrol parametrelerinin önerilen ölçütler kullanılarak eniyilenmesiyle önemli başarım iyileştirmesi sağlanabileceğini göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DOWNLINK POWER CONTROL FOR S-CDMA CELLULAR SYSTEMS Sözer, Ethem Mutlu M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yalçın Tanık February 1997, 104 pages In this work the downlink communication performance of Synchronous Code Division Multiple Access (S-CDMA) system with different power control algorithms is investigated. An analytical model is developed for this purpose, and the validity of the model is checked using a Monte-Carlo type simulation. In the performance analysis, a frequently used deterministic propagation law described by the path loss factor proportional to d"7 and negligible propagation delays are considered. As the performance measure, failure ratio, termed also as the outage probability in the literature, is used. Different than the previous studies, the second order statistics of mthe received interference power at the antenna of the mobile is taken into account. In addition, the analysis is not restricted to a single radial path, but the whole cell area is considered. Based on the analytical model, results for the system performance are computed and discussed. The results show that significant performance improvement can be achieved by optimizing the power control parameters using the proposed criteria.