Brand equity perceptions of two telecommunication rivals in Nigeria: MTN & Globalcom
Nijerya'daki iki telekomünikasyon rivalinin marka eşitlik algısı: MTN & Globalcom
  1. Tez No: 685300
  2. Yazar: OLUWOLE ABIODUN FABOYE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MÜGE İRFANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Satın Alma niyeti, Marka Değeri, Marka Bilinirliliği, Marka Çağrışımları, Markaya Sadakati, Purchase Intention, Brand Equity, Brand Awareness, Brand Association, Brand Loyalty
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Günümüzde, şirketler markalaşma kavramını rakipleri karşısında rekabetçi bir üstünlük olarak kullanmaktadırlar. Bununla bağlamda, bu çalışmada Nijerya'da faaliyet gösteren iki telekominikasyon firmasının (MTN ve GLO) tüketici marka değeri algısı, 420 anket üzerinden toplanan veriler analiz edilerek değerlendirilmiştir. Çalışmanın bulgularına göre, rakip iki telekomünikasyon şirketi (MTN ve Globacom) arasında marka değeri bağlamında (marka bilinirliliği, markaya sadakati, marka çağrışımıları ve satin alma niyeti) stratejilerinin benzer olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca, MTN kullanıcılarının aldıkları hizmetlerden GLO'ya göre daha çok memnun oldukları, Globacom kullanıcılarının ise ağ hizmetlerinden daha çok memnun oldukları ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
In recent times, firms have been using the branding concept as a competitive advantage among their rivals. The awareness of brand is the willingness of consumers to identify and consider a brand. It creates a link between the buyer and the product brand. Meanwhile, numerous literatures have been conducted to portray the impact of branding strategy on the performance of the organization universally. However, this study concentrated on the telecommunication sector where the questionnaire was distributed to their customers and 420 questionnaires were filled and returned for the analytical purpose from the two selected telecommunication companies (MTN & Glo). The study found that the strategies of brand equity (brand awareness, brand loyalty, purchase intention and brand association) are similar between the two telecommunication rivals (MTN and Globacom). It was also revealed that the users of MTN are very satisfied with the services received and Globacom users are very satisfied with the network services.