Building and testing a thermal tower to drive a vertical axis wind turbine
Dikey eksenli rüzgar türbini sürmek için termal kule inşa edilmesi ve test edilmesi
- Tez No: 687434
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SOHAYB ABDUL KARIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
- Anahtar Kelimeler: kollektör, baca, Arduino tahtası, Isı yalıtımı, Collector, Chimney, Arduino board, Thermal insulation
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uçak ve Uzay Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Mevcut enerji kaynaklarının belirgin bir şekilde azalmasıyla birlikte, bunlara olan talepteki artışın yanı sıra küresel ihtiyaçtaki artış da artmaktadır. Ayrıca, kömür ve petrol kullanan mevcut yaygın güç üretme yöntemleri, yenilenemeyen bir kaynak oldukları için çevreye zararlıdır. Bu sorunları çözmek için yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından yararlanan teknolojiler geliştirmek gerekiyordu. Güneş bacalı santral temiz, kirletici olmayan kaynakları kullanmak için uygun bir fırsat sağlar. Enerji üreten teknoloji, bir toplayıcı, bir baca ve hava ve ısı akışının güneş enerjisi ile kontrol edilmesine izin veren bir türbinden oluşur. Havanın kinetik enerjisi türbinden geçirilerek elektrik enerjisine dönüştürülebilir.
Özet (Çeviri)
With the apparent decrease in available energy resources due to an increase in demand for them as well as an increase in global need. Furthermore, the current common methods of generating power, which use coal and oil, are harmful to the environment because they are a non-renewable source. To solve these problems, it was necessary to develop technologies that take advantage of renewable and clean energy resources. The power plant with solar chimney provides an appropriate opportunity to use clean, non-polluting sources. The energy-generating technology consists of a collector, a chimney, and a turbine that allows the flow of air and heat to be controlled by solar energy. The kinetic energy of the air can be converted into electrical energy by passing it through the turbine.