Quality information system design for performance appraisal of a self-directed team in a private hospital
Özel bir hastanedeki kendini yöneten bir takımın performans değerlendirmesi için kalite bilgi sistemi tasarımı
- Tez No: 68779
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLSER KÖKSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kalite Bilgi Sistemi, Toplam Kalite Yönetimi, kendini yöneten takım, sağlık sistemleri İV, Quality Information System, Total Quality Management, self-directed team, health care systems 111
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
öz ÖZEL BİR HASTANEDEKİ KENDİNİ YÖNETEN BİR TAKIMIN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ İÇİN KALİTE BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI ELMASYAZAR, Esin Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Mühendisliği Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Gülser KOKSAL Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nur Evin ÖZDEMİREL December 1997, 192 sayfa Bu çalışmada, özel bir hastanenin Toplam Kalite Yönetimi faaliyetlerini desteklemek amacıyla, genel olarak hastane için, özel olarak da kendini yöneten bir takım için kavramsal bir kalite bilgi sistemi modeli geliştirilmiştir. Hastanede gerçekleştirilen kalite fonksiyonları ve etkinlikleri analiz edilmiştir. Toplam Kalite Yönetimi ve Kendini Yöneten Takım uygulamalarıyla ilgili olarak kalite bilgisi gereksinimleri analizinden sonra, bilgi akışları ve bilgi depolanması gereksinimleri belirlenmiş ve tüm hastane için kavramsal bir kalite bilgi sistemi modeli önerilmiştir. Bu model, kendini yöneten takımların etkinliklerini destekleyecek şekilde genişletilmiştir. Ek olarak, kendini yöneten takımın performans değerlendirmesi fonksiyonu için bir kalite bilgi sistemi modülü tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT QUALITY INFORMATION SYSTEM DESIGN FOR PERFORMANCE APPRAISAL OF A SELF-DIRECTED TEAM IN A PRIVATE HOSPITAL ELMASYAZAR, Esin M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Gülser KOKSAL Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nur Evin ÖZDEMİREL December 1997, 192 pages In this study, a conceptual Quality Information System model for a private hospital is developed in order to support Total Quality Management efforts of the Hospital in general, and of a self-directed team in particular. For this purpose, Quality functions and activities currently performed in the hospital are analyzed. After a requirements analysis for quality information concerning Total Quality Management and self-directed team applications, information flows and data storage needs are determined, and a conceptual Quality Information System Model is proposed for the entire Hospital. The model is extended to support quality activities of self-directed teams. In addition, a quality information system module is designed at an operational level to support performance appraisal activities of the selected team.