A Model for performance measurement of total quality teams and an application in a private hospital
Toplam kalite takımlarının performanslarını ölçmek için bir model ve özel bir hastanede uygulama
  1. Tez No: 68803
  2. Yazar: MURAT CEM ÇİÇEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLSER KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, İnsan Kaynaklan Yönetimi, takım performansı. iv, Total Quality Management, Human Resources Management, team performance. Ill
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
öz Çiçek, Murat Cem Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Gülser Koksal Eylül 1997, 123 sayfa Bu çalışmada, kalitenin sürekli iyileştirilmesi amacıyla, toplam kalite takımlarının performansım ölçmek için bir model geliştirilmiştir. Önerilen model, yapı, süreç, çıktı, ve girdi olmak üzere, dört ölçüm kategorisinden oluşmaktadır. Her kategoride ölçüm formüle edilmiş ve tartışılmıştır. önerilen model Toplam Kalite Yönetimi (TKY)'ni benimsemiş bir özel hastanede seçilen bir takıma uygulanmıştır. Takım için uygun performans kriterleri belirlenmiş ve bir ay süreyle veri toplanmıştır. Ancak birkaç kriter haricinde tıbbi performans ölçülmemiştir. Uygulamanın sonucu olarak, önerilen modelin Toplam Kalite Yönetimi ile uyumlu olduğu ve toplam kalite uygulamalarına katkıda bulunacağı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MODEL FOR PERFORMANCE MEASUREMENT OF TOTAL QUALITY TEAMS AND AN APPLICATION IN A PRIVATE HOSPITAL Çiçek, Murat Cem M. S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Gülser Koksal September 1997, 123 pages In this study, a model is developed to measure performance of total quality teams for the purpose of continuous quality improvement. The proposed model is composed of four measurement categories: Structure, process, output, and input. The measurement in each category is formulated and discussed. The proposed model is applied to a selected pilot team in a private hospital implementing Total Quality Management (TQM). Appropriate performance criteria are identified for the team, and data have been collected for a month. However, medical performance is not measured except for a few criteria, within the scope of this study. As a result of the application, the proposed model is recognized as compatible with TQM and it has a challenge to contribute significantly to implementation of it.