Optimal dewatering system for an excavation of construction foundation
Yapı temeli için yapılan bir kazının optimum drenajı
- Tez No: 68802
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİL ÖNDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Tepki Matrisi, Optimum Drenaj, Su Tablasının Düşürülmesi, Lineer Programlama, Karma-Tamsayıh Programlama iv
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
oz DEĞİRMENCİ, Murat Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Halil ÖNDER Aralık 1997, 131 Sayfa Bir kazının optimum drenaj planlaması tepki matrisi yaklaşımı kullanılarak lineer programlama metodu ile belirlenmiştir. Amaç açılacak kuyular için en iyi yer ve pompaj debisinin saptanmasıdır. Metod hipotetik bir problem üzerinde uygulanmıştır. Sistemin tepki matrisi hem analitik, hem sayısal yöntemlerle hazırlanmıştır. Optimum çözümlere lineer programlama (LP) ve karma-tamsayılı programlama (MIP) yoluyla ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OPTIMAL DEWATERING SYSTEM FOR AN EXCAVATION OF CONSTRUCTION FOUNDATION DE?İRMENCİ, Murat M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Halil ÖNDER December 1997, 131 Pages Optimal planning of dewatering an excavation is determined by using linear programming with response matrix approach. The objective is to predict best locations and pumping rates of wells. The method is applied to a hypothetical case. The response matrix of the system is carried out both by analytical and numerical analysis. Optimal solutions are reached by formulating linear programming (LP) and mixed integer programming (MfP). Keywords : Response Matrix, Optimal Dewatering, Groundwater Lowering, Linear Programming, Mixed Integer programming m