Principle component analysis for medical video compression
Tıbbi video kompresyonu için temel bileşen analizi
- Tez No: 688510
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDULLAHI ABDU IBRAHIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: İris, Sınıflandırma, Biyometri, Tanıma, Derin öğrenme
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Teknolojik gelişmelerle birlikte dijital verilerin kullanımı kolaylaştı ve böylece tıp kurumları görüntüleri ve video içeriğini analiz etmeye yöneldi. Tıbbi video, teknolojilerin kullanımı hakkında deneysel bilgiler ve video kaydı olan bir dizi doktordan oluşan entegre veriler toplamak için kaydedilir ve bu, bilgisayarlarla kullanıcı etkileşimine yol açar.Kodlama metodolojisi kullanılarak video, tıbbi bir Hastanın durumu hakkında bilgisayar yardımıyla önemli bilgiler içeren teşhisin yanı sıra, klinik deneyler ve teşhisler yapmak için tıbbi bir ortamda ameliyatlar gerçekleştirin. Bu, yazılım geliştirmeye, tıbbi çabanın azalmasına ve hasta tıbbi teşhisi için mevcut tedavilerin gerçek zamanlı olarak ölçülmesine yol açar Tıbbi video, kalp ve akciğer hastalıklarının teşhisi için tıbbi görüntülere ek olarak, beyin ve sindirim hastalıkları ve bu teşhis BT taramasına ek olarak ultrason ve manyetik rezonans görüntüleme kullanılarak yapılır. Tüm bunlar, yeni araştırma yöntemleri ve klinik deneyler yoluyla sağlık hizmeti sağlamaya yardımcı oldu. Son zamanlarda, Sıkıştırma teknolojileri tarafından geliştirilen video ve görüntüler yaygın olarak kullanılmaktadır ve bu etkili sıkıştırma teknikleri kullanılarak çok az hasar elde edilmekte veya hiç sağlanmamakta, dosya boyutu küçültülmekte ve görsel kalite etkilenmemektedir, sıkıştırmanın ana hedefi verilerin elde edilmesini sağlamaktır. Kayıpsız ve kayıplı gibi çeşitli şekillerde sıkıştırma türlerini daha iyi biçimde kaydeder veya iletir. Bu çalışmanın amacı, ilgisizliği azaltmak için video filmi sıkıştırmaktır ve bu araştırmada veri ilkesi bileşen analizinin (PCA) fazlalığı kullanılmıştır, medikal video sıkıştırmanın ana bileşen analizi, tüm okuyucuların olacağı kendi matris analizine dayanır. PCA yöntemini anlayabilir. Bu makale, Prensip Bileşen Analizi kullanılarak tıbbi video sıkıştırma için uygun bir teknik sunmaktadır. PCA, tıbbi videonun karelerini özdeğer ve özvektör teknikleriyle sıkıştırmıştır. Deneysel sonuçlar, tıbbi video kareleri için verimli ve hızlı tekniği gösterdi.
Özet (Çeviri)
With the advancement of technology, it has become easy to use digital data, and thus medical institutions have turned to analyzing images and video content. Medical video is recorded in order to collect experimental information about the use of technologies and integrated data that consists of a series of doctors with video recording, and this leads to user interaction with computers .Using the coding methodology, the video is analyzed for a medical diagnosis that contains important information about the patient's condition with the help of computers, as well as performing surgeries in a medical environment to conduct clinical trials and diagnostics. This leads to software development, reduction in medical effort real-time quality measurement and utilization of available treatments for patient medical diagnosis Medical video has become one of the leading and most common fields, in addition to medical images for diagnosing heart and lung diseases, brain and digestive diseases, and this diagnosis is made by using ultrasound and magnetic resonance imaging in addition to a CT scan. All this helped to provide health care Through new research methods and clinical trials. In recent times, compression techniques have developed both video and images on a large scale and using this effective compression techniques, little or no damage is achieved, the file size is reduced and the visual quality is not affected. The main goal of compression is to enable data to be better transferred or preserved for different types of compression, such as loss and non-loss of data. The aim of this study is to compress a video to reduce data redundancy and inconvenience)Principle Component Analysis (is used in this research, the main component analysis of medical video compression based on self-matrix analysis that all readers will be able to understand the (Principle Component Analysis ) method .This paper presents suitable technique for medical video compression using( Principle Component Analysis) compressed the frames of medical video with eigenvalue and eigenvector techniques. Experimental results showed the efficient and quick technique for medical video frames.